17 νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο δυναμικό της πρωτεύουσας

17 νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο δυναμικό της πρωτεύουσας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το κέντρο της Αθήνας έως τον Πειραιά και από το Ελληνικό έως την Κηφισιά, λειτούργησαν ή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα νέα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, κυρίως με τον εκσυγχρονισμό και τη μετασκευή υφιστάμενων κτιριακών συγκροτημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει στον Πειραιά επί της οδού Αριστείδου 16-18 σε ακίνητο της εταιρείας ΜΕΚΤΗΜΑ Α.Ε. Ηδη η εταιρεία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τις σχετικές άδειες για την ανακατασκευή του πρώην κτιρίου αποθηκών και καταστημάτων και τη λειτουργία 4 αστέρων ξενοδοχείου δυναμικότητας 100 δωματίων. Τα δύο κτίρια κατασκευάστηκαν το 1965 και κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους στέγασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών «Μεταξά». Εδώ και αρκετά χρόνια τα κτίρια έχουν συνενωθεί λειτουργικά και μέχρι πρόσφατα η ιδιοκτήτρια εταιρεία ενοικίαζε, ανάλογα με τις ανάγκες, τμηματικές ή ενιαίες επιφάνειες ανά όροφο ως καταστήματα, αποθηκευτικούς χώρους ή γραφεία.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος της Eurobank συμφώνησε με ελληνική εταιρεία ξένων συμφερόντων την πώληση ημιτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με μεγάλο περιβάλλοντα χώρο που βρισκόταν στο χαρτοφυλάκιό του. Η ξενοδοχειακή μονάδα με δυναμικότητα 400 δωματίων αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο που δεν άνοιξε ποτέ αναμένεται να ανακατασκευασθεί και να λειτουργήσει ως πολυτελές κατάλυμα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσαν αρκετούς μήνες.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κτιριακό συγκρότημα επί των οδών Νίκης και Νικοδήμου αναμένεται να μετασκευασθεί και να λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα. Στο μεταξύ, ολιγοήμερη αναβολή έδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κατάθεση προσφορών στον επαναληπτικό διαγωνισμό που αφορά τη μακροχρόνια εκμίσθωση ακινήτου της με ξενοδοχειακή χρήση (πρώην Athens Lycabettus) επί της οδού Βαλαωρίτου 6 στο Κολωνάκι. Ο σχετικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Την τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου που στεγαζόταν παλαιότερα η καναδική πρεσβεία στο Κολωνάκι εξετάζει και η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία MK Mykonos Hotel Company S.A., θυγατρική του τουρκικού ομίλου της Dogus Holding. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την τουρκική εταιρεία έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ. Ο τουρκικός όμιλος που έχει ήδη επιχειρηματική συμμετοχή σε εταιρικά σχήματα που λειτουργούν ελληνικές μαρίνες συμμετείχε και στον διαγωνισμό –που παραμένει σε εκκρεμότητα– για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης ως εταίρος στην πλειοδοτούσα Κοινοπραξία.

Εξάλλου, νέα άφιξη για την τουριστική αγορά του κέντρου της Αθήνας –επί των οδών Γεωργίου Σουρή και Φιλελλήνων– αποτελεί και το Inn Athens με δυναμικότητα 22 δωματίων. Παράλληλα, στον Πειραιά λειτούργησε το συγκρότημα πολυτελών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Harbor Apartments επί της οδού Καραολή και Δημητρίου. Επίσης, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται μετά τη μετασκευή του από κτίριο διαμερισμάτων σε τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας το συγκρότημα Scale Suites στην περιοχή του Ελληνικού επί της οδού Επτανήσου.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν άλλες έξι μονάδες στις οποίες έκανε αναλυτική αναφορά πρόσφατα η «Κ» και πρόκειται να ανοίξουν στο κέντρο της Αθήνας (νέο Ηλέκτρα, νέο Coco-Mat, νέα μονάδα ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, νέα μονάδα ομίλου Υφαντή, νέο κατάλυμα από την Caprise Α.Ε., επαναλειτουργία ως ξενοδοχείου του πρώην Fashion House Hotel). Επιπλέον, δύο μονάδες άνοιξαν ήδη σε Αθήνα (ΑthensWas) και Κηφισιά (Domotel Kastri), ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδότησης για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στα Αστέρια Γλυφάδας. Οσον αφορά την τελευταία επένδυση που θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 280 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων και άλλα συμπληρωματικά έργα, ο φορέας υλοποίησης όμιλος Παπαθεοχάρη εξασφάλισε την προηγούμενη εβδομάδα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT