Υπερκαλύφθηκε η έκδοση ομολόγου από τον ΟΤΕ

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση ομολόγου από τον ΟΤΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη έξοδος ελληνικής εταιρείας στις διεθνείς αγορές. Ο ΟΤΕ δεν δυσκολεύθηκε να αντλήσει από τους επενδυτές 350 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι εκ νέου τις διεθνείς αγορές στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, η έκδοση του ομολόγου, που υλοποιήθηκε μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding), καλύφθηκε κατά δύο φορές, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο του 4,375% ετησίως. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου. Μέρος των κεφαλαίων του νέου ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά ομολόγων που λήγουν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2018, στο πλαίσιο της τρέχουσας πρότασης επαναγοράς, που λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2015. Επιπλέον, μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου ΟΤΕ.

Η διοίκηση του οργανισμού χαρακτήρισε τη συναλλαγή ως «ορόσημο», ενώ και ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. Ο ίδιος θεωρεί επιτυχημένη τη νέα έκδοση, την οποία και χαρακτήρισε ως την πρώτη διεθνή έκδοση ομολόγου από ελληνική εταιρεία για περισσότερο από ένα έτος. «Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής μας και επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά. Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού, ως joint bookrunners, οι τράπεζες Citi, Deutsche Bank και HSBC και, ως co-managers, οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή