Σύντομα (16/12/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Folli Follie εγκαινιάζει αύριο τη ναυαρχίδα της στην Ερμού

O όμιλος Folli Follie εγκαινιάζει αύριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, το νέο κατάστημα της Folli Follie, που θα είναι και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού του ομίλου για τη δημιουργία μεγαλύτερων καταστημάτων στις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Το νέο κατάστημα της Folli Follie έρχεται να αντικαταστήσει το παλιότερο κατάστημα της αλυσίδας. Το νέο Folli Follie, των 800 τ.μ., στεγάζεται σε διατηρητέο ακίνητο, βρίσκεται επί της οδού Ερμού 19 και παλιότερα μισθωνόταν από τον όμιλο Φωκά για λογαριασμό της αλυσίδας Esprit. Tα έσοδα του ομίλου Folli Follie προέρχονται σήμερα σε ποσοστό 71,7% από τον κλάδο των κοσμημάτων και αξεσουάρ, ενώ ανά γεωγραφική περιοχή, η Ασία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι δραστηριότητες της Ιαπωνίας, αντιστοιχεί σε ένα 64,3% επί των συνολικών πωλήσεων, η Ελλάδα ακολουθεί με 23,8%, η Ευρώπη με 10,9% και η Βόρεια Αμερική με 0,9%.

Δύο διακρίσεις για τα Συστήματα Sunlight

Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε η εταιρεία Συστήματα Sunlight Α.Ε., στο πλαίσιο του θεσμού βράβευσης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων (Greek Exports Awards 2015). Συγκεκριμένα, η εταιρεία, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό, απέσπασε την κορυφαία διάκριση του θεσμού και βραβεύτηκε ως «Top Greek Export Company», δηλαδή ως ο καλύτερος Ελληνας εξαγωγέας της χρονιάς. H επιβράβευση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν αποτέλεσμα έρευνας και αξιολόγησης από τη σχετική επιτροπή, και μετά την ψηφοφορία περισσοτέρων από 8.000 συμμετεχόντων σε αυτήν. Επίσης στον ίδιο θεσμό βράβευσης η Sunlight παρέλαβε άλλη μία διάκριση, το χρυσό (Gold) βραβείο της κορυφαίας βιομηχανικής επιχείρησης («Τop Industrial Company»). Τα βραβεία Greek Exports Awards απονεμήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, υπό την παρουσία ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Το βραβείο «Top Greek Export Company» παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight B. Mπίλλης από τον γ.γ. του υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ηλία Ξανθάκο.

Νέο εστιατόριο McDonald’s άνοιξε η εταιρεία Premier Capital Hellas στη Γλυφάδα. Πρόκειται για το 22ο εστιατόριο της αλυσίδας που λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία έχει στόχο να φτάσει τα 31 στην επόμενη τριετία. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκαν 22 νέες θέσεις εργασίας. Στο νέο εστιατόριο απασχολούνται 33 εργαζόμενοι. Το εστιατόριο της Γλυφάδας λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, ενώ διαθέτει και μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, μέσω του οποίου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος το μενού του με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στην παραγγελία του. Το νέο εστιατόριο σηματοδοτεί την επαναδραστηριοποίηση της αλυσίδας McDonald’s στη Γλυφάδα με ανανεωμένη εικόνα και ύφος.

Μεταβίβασε ακίνητα η Eurobrokers

H εισηγμένη Eurobrokers Μεσίτες Ασφαλίσεων γνωστοποίησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι: στις 11/12/2015 υπεγράφη το υπ’ αριθμ. 5290 συμβόλαιο αγοραπωλησίας μεταξύ της εισηγμένης και της Τράπεζας Πειραιώς για τη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (9ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης) έναντι συνολικού τιμήματος 1,4 εκατ. ευρώ. Το τίμημα της μεταβίβασης χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της Εurobrokers. Η εταιρεία το γ’ τρίμηνο του 2015 εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους ύψους 383.000 ευρώ έναντι ζημιών 546.000 ευρώ κατά το γ’ τρίμηνο του 2014.

Θετικές προοπτικές ανάπτυξης του πολωνικού τουρισμού

Oι προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την πολωνική αγορά προς την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας προδιαγράφονται ιδιαίτερα θετικές για τα επόμενα χρόνια, όπως διαπίστωσαν στελέχη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και του Athens Convention and Visitors Bureau κατά τη συμμετοχή τους στην έκθεση Crecka Panorama που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Βαρσοβία. Σημειώνεται ότι η Aegean που συνδέει την Αθήνα με τη Βαρσοβία προγραμματίζει για το 2016 μία ακόμη σύνδεση της Αθήνας με την Κρακοβία. Θετικές είναι οι προοπτικές και για τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων της συμπρωτεύουσας, η οποία συμμετείχε στην έκθεση. Ενδεικτικό της ανάπτυξης της πολωνικής αγοράς είναι το στοιχείο ότι το 2012 οι Πολωνοί τουρίστες πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη 7.998 διανυκτερεύσεις, ενώ το 2014 έφθασαν σε 27.963.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή