Εντείνονται οι έλεγχοι στα τελωνεία ενόψει των εορτών

Εντείνονται οι έλεγχοι στα τελωνεία ενόψει των εορτών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα τελωνεία ενόψει της εορταστικής περιόδου, ενώ στους ελέγχους θα συνδράμουν η Οικονομική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αλλά και οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Το ζήτημα της πάταξης του λαθρεμπορίου αλλά και της φοροδιαφυγής τέθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, αναφορικά με τη δράση των μεικτών κλιμακίων που πραγματοποιούν ελέγχους στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων. Στη σύσκεψη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, συμμετείχαν ο γ.γ. για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Εμμανουήλ Πλουμής, καθώς και οι προϊστάμενοι Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ, του Λιμενικού, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων καθώς και επικεφαλής των αρμόδιων τμημάτων της Αστυνομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για τη δράση των μεικτών κλιμακίων και των αποτελεσμάτων που αποδίδουν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται. Παράλληλα, ζητήθηκε η ενίσχυση των μεικτών κλιμακίων ελέγχου με τη συμμετοχή και τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι κρίθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης ότι θα συμβάλουν στην αποδοτικότητα των ελέγχων λόγω της εμπειρίας τους. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε ενόψει εορταστικής περιόδου να καταρτισθεί κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και εντατικοποίηση των ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία και τη ΓΓΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή