Συγχώνευση Sani και Ikos στη Χαλκιδική

Συγχώνευση Sani και Ikos στη Χαλκιδική

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμφωνία συνένωσής τους σε έναν όμιλο ανακοίνωσαν χθες οι ξενοδοχειακές εταιρείες Σάνη Α.Ε. και Ikos A.E., οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική.

Στόχος της συμφωνίας είναι η ενίσχυση των ξενοδοχειακών brands Sani και Ikos, και η επέκταση των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους στον τουριστικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά σε επενδυτικό σχέδιο που θα φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ για την επόμενη 5ετία, με τη δημιουργία έως και 1.000 νέων θέσεων εργασίας.

Βασικοί μέτοχοι του νέου ξενοδοχειακού oμίλου είναι οι κ. Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management L.P. Επίσης, στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs Asset Μanagement και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Ο όμιλος θα διοικείται από τους Σταύρο Ανδρεάδη, πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη και Μάθιου Γκουίλεμιν, διευθύνοντες συμβούλους.

Επιπροσθέτως θα στηριχθεί στο στελεχιακό δυναμικό και στην τεχνογνωσία της Σάνη Α.Ε., στη δημιουργία και λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων τόσο της Sani όσο και της Ikos, καθώς και έργα ανάπτυξης και επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών. Οι επενδύσεις ξεκίνησαν ήδη αυτόν τον χειμώνα σε Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina και Ikos Oceania και Ikos Olivia, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ. Οι νέες επενδύσεις θα αποφασίζονται σταδιακά και θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από τα κεφάλαια της συμφωνίας αλλά και από ιδιωτικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στη χώρα από το εξωτερικό. Για την ανάπτυξη των νέων ξενοδοχείων ο όμιλος θα εξετάσει όλους τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας με διεθνές αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νέου ομίλου, η συμμετοχή των μεγάλων ξένων επενδυτικών σχημάτων αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η Σάνη είχε αναλάβει τον έλεγχο της διοίκησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos, η οποία διαθέτει δύο πολυτελή ξενοδοχεία στη Χαλκιδική (Ιkos Olivia, Ikos Oceania). H Ιkos δημιουργήθηκε από την Oaktree Capital Management L.P. μαζί με τη Σάνη. Η ανάληψη της διοίκησης τότε από τη Σάνη σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου συνεργειών με την Oaktree Capital Management L.P. –όπως είχε γράψει η «Κ»–, που κατέληξε στην παραπάνω συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή