Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Oil

Επενδυτικό πρόγραμμα

Σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα δεδομένα των ημερών παρέμεινε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Motor Oil. Ειδικότερα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του 2015 και στις τρεις πρώτες του 2016 άλλαξαν χέρια περισσότερες από 400.000 μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας στην Ελλάδα στον κλάδο της διύλισης πετρελαίου. Η Motor Oil θα συνεχίσει και το 2016 την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων με στόχο την αύξηση εξαγωγών. Επίσης ανήκει στις εισηγμένες που συνεχίζουν να διανέμουν μέρισμα.

Kleemann Hellas

Μερίδιο στη διεθνή αγορά

Ανοδική πορεία ακολούθησε η μετοχή της Kleemann Hellas στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου οικονομικού έτους, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη χρηματιστηριακή αγορά. Στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις από τις 30 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,75% και αναρριχήθηκε στο επίπεδο των 1,490 ευρώ (κλείσιμο 7/1/2016). Με έδρα το Κιλκίς, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανελκυστήρων, έχει καταφέρει να ελέγχει το 3% της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων.

ΟΛΘ

Ενδιαφέρον ξένων

Σε κλοιό πωλήσεων βρέθηκε η μετοχή του ΟΛΘ στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η μετοχή υπέστη συνολικές απώλειες 2,48% και διολίσθησε στα επίπεδα των 23,600 ευρώ (κλείσιμο 7/1/2016). Η εισηγμένη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος από ξένους και εγχώριους επενδυτές. Τον ερχόμενο Απρίλιο εκτιμάται ότι θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου. Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί το στρατηγικό σχέδιο, το επιχειρησιακό σχέδιο και η έκθεση για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΛΘ.

ΕΥΔΑΠ

Εκτακτη γενική συνέλευση

Την καλύτερη μετοχική εικόνα μεταξύ των εισηγμένων ΔΕΚΟ εξακολουθεί να παρουσιάζει και στο ξεκίνημα του 2016 η ΕΥΔΑΠ. Η μετοχή της επιχείρησης κατέγραψε στις τελευταίες συνεδριάσεις συνολικά κέρδη 6,79% και έφθασε να διαπραγματεύεται την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στα 5,190 ευρώ. Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, για να εγκρίνει την επικύρωση της απόφασης του Δ.Σ. για συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, με το ποσό των 20 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή