Σύντομα (12/01/16)

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εξαγωγικά συμβόλαια για τη Θέων Αισθητήρες

Σειρά εξαγωγικών συμβολαίων για προϊόντα αμυντικής τεχνολογίας εξασφάλισε το τελευταίο διάστημα η ελληνική εταιρεία Θέων Αισθητήρες, καθώς υπέγραψε νέες συμβάσεις σε Ολλανδία (φωτ. από την υπογραφή συμβολαίου με εκπροσώπους του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας), Γαλλία, Ινδία, Κύπρο και Βραζιλία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε μία από τρεις ηγέτιδες επιχειρήσεις στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης (Night Vision), παγκοσμίως. Στην Ολλανδία, η Θέων Αισθητήρες υπέγραψε συμβόλαιο με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της χώρας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης, καθώς επικράτησε σε σχετικό διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 17 εταιρείες. Αντίστοιχα, στη Γαλλία, η Γαλλική Αστυνομία προχώρησε στην άμεση αγορά μιας αρχικής ποσότητας των ελληνικών συστημάτων νυχτερινής όρασης, ενώ αναμένονται περισσότερες παραγγελίες τους επόμενους μήνες. Η εταιρεία εξασφάλισε και τις πρώτες παραγγελίες από τις αγορές της Βραζιλίας και της Κύπρου, με αποτέλεσμα πλέον να εξάγει σε 36 χώρες. Ειδικότερα στην Κύπρο η Θέων Αισθητήρες επικράτησε σε σχετικό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν από τις κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις. Αντίστοιχα, στη Βραζιλία ο στρατός της χώρας επέλεξε τις σκοπευτικές διόπτρες (Artemis) της ελληνικής εταιρείας, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Τέλος, στην Ινδία, η εταιρεία υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες μία ακόμα συμφωνία με την ΤΑΤΑ Power για την προμήθεια μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης.

H παραγωγή των προϊόντων Noxzema μεταφέρθηκε στα τέλη του 2015 στις εγκαταστάσεις του ομίλου Σαράντη στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο ελληνικός όμιλος εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2014 τη δραστηριότητα του Noxzema στην Ελλάδα από την Procter & Gamble (P&G). Ο όμιλος Σαράντη πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αγορά ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν κατά 20 οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη παραγωγή. Μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας, καλύτερος έλεγχος της ποιότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στην παραγωγή περίπου 4 εκατ. τεμάχια.

Διάκριση για την ελληνική Variety Cruises

H ελληνικών συμφερόντων εταιρεία κρουαζιέρας Variety Cruises αναδείχθηκε σε διαγωνισμό της Usa Today κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία «Βest Boutique Cruise Line Worldwine». O στόλος της των 11 megayachts, χωρητικότητας 72 επιβατών, πραγματοποιεί κρουαζιέρες σε Ελλάδα, Τουρκία, Αδριατική, Κούβα, Κόστα Ρίκα, Παναμά, Κανάρια, Κάπο Βέρντε, Σεϋχέλλες, Μαδαγασκάρη Γαλλία, Ιταλία και Δυτική Αφρική. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα πλοία της φέρουν στην πλειοψηφία τους ελληνική σημαία, ενώ το σύνολο των αξιωματικών και προϊσταμένων όλων των τμημάτων είναι αποκλειστικά Ελληνες. Τα πλοία της έχουν ναυπηγηθεί στη χώρα μας.

«Τρύπα» 710 εκατ. στα έσοδα από το λαθρεμπόριο καπνού

Τουλάχιστον 43 υποθέσεις που αφορούσαν λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και καπνού στοιχειοθετήθηκαν το 2015 από το Λιμενικό Σώμα. Ειδικότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 111 εμπλεκόμενα άτομα, κατασχέθηκαν 320.621.620 λαθραία τσιγάρα, 544.072 γραμμάρια καπνού, 28 χερσαία μέσα, 7 πλωτά. Οπως ανέφεραν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών ξεπέρασε τα 57.851.360 ευρώ. Tα στοιχεία αυτά παρουσιάσθηκαν το περασμένο Σάββατο 10/01/2016 από αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Αττικής. Η «μαύρη τρύπα» του λαθρεμπορίου τσιγάρων θα στερήσει το 2015 από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου φόρους άνω των 710 εκατ. ευρώ έναντι 670 εκατ. ευρώ που ήταν οι φόροι που έχασε το κράτος το 2014 και 565 εκατ. ευρώ το 2013. Εχει υπολογισθεί ότι κατά την επταετή ύφεση (2008-2014) χάθηκαν φόροι 2,535 δισ. ευρώ, λόγω του λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ελλάδα.

Ξεκινούν νέα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

To Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τίτλο «New Age Marketing», στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε κάθε στέλεχος επιχείρησης, νέο επαγγελματία ή και φοιτητή που θέλει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις, αποκτώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα συνοπτική αλλά ολοκληρωμένη γνώση για το μάρκετινγκ. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση των συμμετεχόντων ως προς όλα τα κύρια συστατικά του μάρκετινγκ, παρουσιάζοντας με καινοτομία τις σύγχρονες αρχές του. Η υποβολή των αιτήσεων διαρκεί έως τις 17 Φεβρουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.marketing.econ.uoa.gr/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή