Σύντομα (14/01/16)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο θεραπευτικών εξελίξεων στην ογκολογία

Το «Πρώτο μετεκπαιδευτικό συνέδριο θεραπευτικών εξελίξεων στην ογκολογία» διοργανώνεται από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα σε συνεργασία με τις επιστημονικές επιτροπές της εισηγμένης εταιρείας ΙΑΣΩ, το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου 2016. Η διεπιστημονική αυτή σύμπραξη έχει σκοπό την ανάδειξη όλων των σημαντικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στην επισήμανση του ουσιαστικού ρόλου της πολυδιάστατης επιστημονικής αντιμετώπισης του ασθενούς. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο κ. Βασίλειος Γεωργούλιας, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Α΄ Ογκολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General, και αντιπρόεδρος ο κ. Χρίστος Παπαδημητρίου, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός υπεύθυνος Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ. Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, γυναικολόγοι, παθολογοανατόμοι, ουρολόγοι, αιματολόγοι, κ.ά.) και νοσηλευτικά στελέχη θα συμμετέχουν ως ομιλητές.

Στο -0,2% ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Δεκέμβριο

Αύξηση του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή για πρώτη φορά ύστερα από 33 μήνες συνεχούς μείωσης καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε σε 0,4%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αρνητικός, αν και με τη μείωση να είναι οριακή σε ετήσια βάση, της τάξης του 0,2%. Η μεγαλύτερη αύξηση, 2,7%, παρατηρείται στην ομάδα «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» και ακολουθεί η ομάδα «Ξενοδοχεία – Καφέ – Εστιατόρια», με αύξηση των τιμών σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 κατά 2,5%. Η τρίτη μεγαλύτερη αύξηση, 1,5%, καταγράφεται στην ομάδα «Αλκοολούχα ποτά και καπνός». Αντιθέτως, η μεγαλύτερη μείωση τιμών, 3,8%, παρατηρείται στην ομάδα «Στέγαση» και ακολουθούν τα «Αλλα αγαθά και υπηρεσίες» (3%). Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε για πρώτη φορά και τα στοιχεία για την εξέλιξη του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή με σταθερούς φόρους. Ο εν λόγω δείκτης τον Δεκέμβριο του 2015 παρουσίασε σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2014 μείωση 1,5%.

Ο εισηγμένος όμιλος Kleemann προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στο Ντουμπάι, με την επωνυμία Kleemann Lifts, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας της στην τοπική και περιφερειακή αγορά. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας θυγατρικής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, με μοναδικό μέτοχο (100%) τη θυγατρική της Kleemann Hellas στην Κύπρο, Kleemann Services. Σκοπός της νέας επιχείρησης είναι η εμπορία ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, καθώς και η περαιτέρω προώθηση της συνολικής γκάμας των προϊόντων του ομίλου. Μέσω της λειτουργίας της νέας θυγατρικής, η διοίκηση της εισηγμένης, με έδρα το Κιλκίς, προσβλέπει στην ενίσχυση των διεθνών πωλήσεων του ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι η Kleemann ελέγχει το 3% της παγκόσμιας αγοράς επαγγελματικών ανελκυστήρων.

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms

Από τα φάρμακα στα τρόφιμα. Ο λόγος για τον κ. Kωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος από τις αρχές του έτους είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms. Ο κ. Φρουζής διετέλεσε επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της Novartis στην Ελλάδα, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). Ο κ. Φρουζής είναι χημικός μηχανικός και έχει αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις και σε άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Vodafone, o OTE, η L’Oréal, η Promodes/ Carrefour και η ELF/Total. To 2013 o κ. Φρουζής αναδείχθηκε Manager of the Year.

Πρόγραμμα για τη μείωση της σχολικής διαρροής

Στρατηγική επιλογή του ομίλου Μυτιληναίου είναι η στήριξη επιλεγμένων κοινωνικών προγραμμάτων που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αντιμετώπιση της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή ο βιομηχανικός όμιλος σε άμεση συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το παιδί» προχώρησε στον σχεδιασμό του καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος «Είμαι μέσα», που στοχεύει να συμβάλλει ουσιαστικά στην άμβλυνση των συνεπειών της σχολικής διαρροής, δηλαδή του φαινομένου της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου πριν από την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης. Τη λεπτομερή διαμόρφωση της δράσης υλοποίησε η ένωση «Μαζί για το παιδί», με την επιστημονική υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μέριμνα» και του ερευνητικού φορέα «Prolepsis», που συνεργάστηκαν με ομάδα εθελοντών καθηγητών από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το Κέντρο Ερευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή