Εκδήλωση για την έκδοση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha

Εκδήλωση για την έκδοση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με τίτλο «Με λογισμό και μ’ όνειρο. Alpha Bank, 19ος-21ος αιώνας», η οποία καταγράφει τη μεγάλη ιστορία του ομίλου, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και γενικότερα της ελληνικής ιστορίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος και Λουκάς Παπαδήμος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Γιώργιος Μιχελής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης κ.ά. Το βιβλίο παρουσίασαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Κωστή και ο διευθυντής της «Κ» κ. Αλέξης Παπαχελάς. Εκ μέρους της Alpha Bank παρέστησαν ο επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Βασίλειος Ράπανος, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτριος Μαντζούνης κ.ά. Το βιβλίο-λεύκωμα είναι διαρθρωμένο σε επτά ενότητες.

Η αφετηρία της ιστορίας ευρίσκεται στην εποχή που ο Ι. Φ. Κωστόπουλος (1856-1918) ξεκινάει τα εμπορικά του εγχειρήματα και εισέρχεται στις τραπεζικές δραστηριότητες, ιδρύοντας την Τράπεζα Κωστοπούλου στην Καλαμάτα. Ακολουθούν οι περίοδοι της δραστηριότητας της Τραπέζης Καλαμών με έδρα την Καλαμάτα (1918-1924) και της Τραπέζης Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως (1924-1947) με έδρα την Αθήνα. Στην τέταρτη ενότητα, παρουσιάζεται η δραστηριότητα της Τραπέζης Εμπορικής Πίστεως (1948-1972) και εν συνεχεία, της Τραπέζης Πίστεως (1973-1992). Η έκτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην Alpha Τράπεζα Πίστεως (1993-1999) και η τελευταία στην Alpha Bank (2000-2015).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή