Συμβούλιο για την ανάπτυξη και οργάνωση των logistics

Συμβούλιο για την ανάπτυξη και οργάνωση των logistics

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύσταση Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής προχωρά το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Το εν λόγω συμβούλιο αποτελεί το γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο του υπουργού Οικονομίας και του υπουργού Υποδομών για θέματα ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και οργάνωσης της εφοδιαστικής (logistics). Το συμβούλιο θα ασχολείται με τα ακόλουθα θέματα: α) τον εντοπισμό των βασικών περιοχών και θεμάτων στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της εφοδιαστικής και τη διαμόρφωση θέσεων, κατευθύνσεων και προτάσεων για τη βελτίωσή τους, β) τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών με διάρκεια και προοπτική, για τη βελτίωση της οργάνωσης της Εφοδιαστικής και της συνεργασίας των συναρμόδιων δημοσίων αρχών, γ) τη σύνταξη προτάσεων για την κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας, δ) τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων προς τους αρμόδιους σε θέματα εφοδιαστικής υπουργούς, ε) την εκπόνηση ετήσιου προγραμματισμού δράσης, στ) τη διατύπωση προτάσεων για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των υφιστάμενων μεταφορικών υποδομών και ζ) την εξέταση κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες και περιβαλλοντικά συμβατές δράσεις στην εφοδιαστική.

Πρόεδρος του Συμβουλίου με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Θ. Τζάκρη και Π. Σγουρίδης, ορίζεται ο κ. Ιωάννης Μίνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το συμβούλιο αποτελείται από 17 ακόμη μέλη, ενώ ορίστηκαν και πέντε παρατηρητές με δικαίωμα λόγου. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής διορίζονται για τετραετή θητεία και δεν δικαιούνται αμοιβής ή άλλης αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις και τις λοιπές δράσεις του συμβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή