Σύντομα (26/01/16)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Moody’s: Θετική για την ETE η πώληση της Finansbank

Η πώληση της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (Qatar National Bank) είναι θετική για την πιστοληπτική ικανότητα της ΕΤΕ, αναφέρει η Moody’s. Οπως σημειώνει o οίκος αξιολόγησης, τα έσοδα από τη συμφωνία θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και τα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας και θα τη βοηθήσουν να αποπληρώσει τις υψηλού κόστους εκδόσεις CoCos. Σύμφωνα με τη Moody’s, η ΕΤΕ θα περιορίσει επίσης την έκτακτη παροχή ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance – ELA) που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Επιτρέπονται από σήμερα οι ανοικτές πωλήσεις (short selling) στη μετοχή της Attica Bank, καθώς εξέλιπαν οι λόγοι απαγόρευσης που είχε θέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, «η Attica Bank διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, που διαμορφώνεται στα επίπεδα του 23% και παραμένει η μόνη εισηγμένη τράπεζα που κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει επιτυχώς ανακεφαλαιοποιηθεί, αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό», εξασφαλίζοντάς της αυτονομία και ανεξαρτησία. Ο υψηλός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας εξασφαλίζει στην τράπεζα πρόσβαση στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

Εργο 2,56 εκατ. ανέλαβε η ΕΚΤΕΡ

Μια νέα εργολαβία συνολικού ύψους 2,56 εκατ. ευρώ υπέγραψε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία Blum Ελλάς Α.Ε., με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Νέο κτίριο αποθηκών, γραφείων και χώρου έκθεσης και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου», σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας Blum Ελλάς Α.Ε., που βρίσκεται στο 19ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου στην Παιανία. Ως ημερομηνία έναρξης εργασιών ορίστηκε η 26η Ιανουαρίου 2016, ενώ το σύνολο του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2016.

Στη Γενική Συνέλευση η έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης

Η έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση των ελληνικών εταιρειών Ελβάλ, Διατούρ και Alcomet, καθώς και της λουξεμβουργιανής εταιρείας με την επωνυμία Eufina S.A., από τη βελγική Viohalco SA θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας Ελβάλ στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι μέτοχοι της Ελβάλ θα λάβουν αριθμό μετοχών ίσο με τον αριθμό της Ελβάλ που κατέχουν διαιρούμενο με 1,29 και στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό. Οι μέτοχοι της Διατούρ θα λάβουν αριθμό μετοχών ίσο με τον αριθμό της Διατούρ που κατέχουν διαιρούμενο με 0,58 και στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό. Οι μέτοχοι της Alcomet θα λάβουν αριθμό μετοχών ίσο με τον αριθμό της Alcomet που κατέχουν διαιρούμενο με 0,15 και στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό. Οι μέτοχοι της Eufina θα λάβουν αριθμό μετοχών ίσο με τον αριθμό της Eufina που κατέχουν διαιρούμενο με 0,01 και στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.

Η Premier Capital αναλαμβάνει τα McDonald’s στη Ρουμανία

Η Premier Capital plc, μητρική εταιρεία της Premier Capital Ελλάς, Developmental Licencee της McDonald’s για την Ελλάδα (δηλαδή η εταιρεία που έχει το δικαίωμα ανάπτυξης του σήματος McDonald’s), ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει το Developmental Licence της McDonald’s για τη Ρουμανία. Η Premier Capital plc, με έδρα τη Μάλτα, είναι ο Developmental Licencee της McDonald’s για τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα. Η McDonald’s στη Ρουμανία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ένα δίκτυο 67 εστιατορίων σε 21 πόλεις, με 4.000 εργαζόμενους. Με την προσθήκη της Ρουμανίας στο δίκτυο διαχείρισής της, η Premier Capital γίνεται Developmental Licencee σε έξι αγορές και λειτουργεί 131 εστιατόρια που εξυπηρετούν σχεδόν 100 εκατομμύρια πελάτες τον χρόνο. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 6.800 άτομα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή