Η Τράπεζα Πειραιώς στην 26η διεθνή έκθεση Agrotica

Η Τράπεζα Πειραιώς στην 26η διεθνή έκθεση Agrotica

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 26η Agrotica, τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, θα συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών, για την προώθηση της βιώσιμης αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Η 26η Agrotica, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου. Στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς θα βρίσκονται ειδικευμένα στελέχη για να παρέχουν πληροφορίες στους παρευρισκόμενους αναφορικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες με τον αγροτικό τομέα επιχειρήσεις. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να δραστηριοποιείται με συνέπεια στον χώρο της αγροτικής οικονομίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις για κάθε ανάγκη, στηρίζοντας έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και μπορεί να υποστηρίξει, υπό προϋποθέσεις, την προσπάθεια για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και την επιστροφή της σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης. Η συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία είναι υψηλή, αγγίζοντας σχεδόν το 3% του ελληνικού ΑΕΠ – ποσοστό διπλάσιο από το 1,5% του ΑΕΠ στην Ε.Ε.-27. Υψηλή είναι ωστόσο και η συμμετοχή του αγροτικού κλάδου στην απασχόληση, με ποσοστό πάνω από 12%, έναντι μόλις 5% στην Ε.Ε.-27. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, εν μέσω κρίσης, τα προϊόντα που παράγει η ελληνική γη καλύπτουν πάνω από το 17% των εξαγωγών της χώρας, συμβάλλοντας στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος. Ομως τα μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του αγροτοδιατροφικού τομέα, τα οποία εντοπίζονται στην υψηλή ποιότητα και στο μεγάλο εύρος τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, βαραίνουν έναντι των αδυναμιών του αγροτικού τομέα: πολυτεμαχισμένος κλήρος, χαμηλή συμμετοχή ζωικής παραγωγής στη γεωργική παραγωγή, μη ορθολογική εκμηχάνιση, τοπικά κόστη παραγωγής, καιρικές συνθήκες, ασθένειες, τιμές και αποδόσεις, αδυναμίες στη λειτουργία των αλυσίδων εμπορίας, αδυναμίες που με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή