Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελκυστικός και ασφαλής προορισμός είναι η Ελλάδα για τους Βρετανούς, τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς τουρίστες όπως απέδειξε σχετική έρευνα που υλοποίησε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων η ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία Censuswide. H έρευνα αντίληψης για την εικόνα της Ελλάδας στις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ διεξήχθη από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου σε συνολικό δείγμα 3.046 ερωτηθέντων, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί ή εξετάζουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Στο ερώτημα πού θα θέλατε να πάτε διακοπές το 2016, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα επιθυμητός προορισμός σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές της.

Το 73% έως 80% των ερωτηθέντων θεωρεί την Ελλάδα ασφαλή προορισμό, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο της Γαλλίας και σχεδόν διπλάσιο από της Τουρκίας. Το 90% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν επηρεάζεται η απόφασή τους να επισκεφθούν τη χώρα μας από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν σε διάφορους προορισμούς.

Αντίθετα, οι επιθέσεις επηρεάζουν αρνητικά έναν στους τέσσερις για να επισκεφθεί τη Γαλλία και έναν στους δύο για να επισκεφθεί τη Τουρκία. Εξάλλου, το προσφυγικό ζήτημα επηρεάζει την εικόνα σχεδόν του 40% των μελλοντικών επισκεπτών της χώρα μας, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από Ισπανία και Ιταλία, χαμηλότερο όμως από Τουρκία. Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος. Στο μεταξύ, αύξηση κατά 12% παρουσιάζει γι’ αυτό τον μήνα η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα φθάνοντας σε 84 ευρώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015. Παρά ταύτα η Αθήνα παραμένει φθηνότερη σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή από ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ρώμη (98 ευρώ), η Βαρκελώνη (122 ευρώ) και η Μαδρίτη (102 ευρώ). Εξαίρεση αποτελεί η Κωνσταντινούπολη στην οποία η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 72 ευρώ παρουσιάζοντας πτώση κατά 19,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή