H μεγάλη άνοδος τραπεζικών μετοχών εκτόξευσε το Χ.Α.

H μεγάλη άνοδος τραπεζικών μετοχών εκτόξευσε το Χ.Α.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών οδήγησε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο (7,4%) για το 2016. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής και της χθεσινής συνεδρίασης οι μετοχές της Alpha Bank (+37,93%) και της Εθνικής (+58,33%) υπερκάλυψαν τις απώλειες που είχαν κατά το 8ήμερο σερί των πτωτικών συνεδριάσεων μεταξύ 2 και 11 Φεβρουαρίου, όταν είχαν χάσει το 36,62% και 52,39% αντίστοιχα της αξίας τους.

Η χθεσινή άνοδος αποδίδεται αφενός στα ιστορικά χαμηλά που είχαν φθάσει οι μετοχές και αφετέρου στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών που έλαβαν τη σκυτάλη της ανόδου από την ισχυρή ανάκαμψη των ασιατικών αγορών.

Επίσης, θετικά στην ελληνική αγορά λειτούργησε και η δήλωση της επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, η οποία εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την τελευταία κεφαλαιακή τους ενίσχυση ύψους 14,4 δισ. ευρώ.

Σημαντικό, παράλληλα, ήταν και το γεγονός ότι η ίδια ανέφερε πως οι ελληνικές τράπεζες θα εξαιρεθούν από τα φετινά τεστ αντοχής της ΕΚΤ, καθώς υποβλήθηκαν σε αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού πέρυσι, δίνοντας έτσι χρόνο στον εγχώριο κλάδο να ανακάμψει από τον πρόσφατο αποδεκατισμό των αποτιμήσεών του.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,421 ευρώ με άνοδο 29,94%, η Πειραιώς έκλεισε στα 0,126 ευρώ με κέρδη 28,57%, η Εθνική διαμορφώθηκε στα 0,190 ευρώ με άνοδο 26,67%, η Alpha Bank ενισχύθηκε 21,21% και έκλεισε στα 1,6 ευρώ και η μετοχή της Attica Bank ενισχύθηκε 16,30%, κλείνοντας στα 0,107 ευρώ. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 487,92 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 491,63 μονάδες (+8,22%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή