Η ΗotelBrain στον χώρο μίσθωσης ξενοδοχείων

Η ΗotelBrain στον χώρο μίσθωσης ξενοδοχείων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον στόχο να ξεπεράσει τα 150 ξενοδοχειακά καταλύματα μέσα στο 2016 έχει θέσει η εταιρεία HotelBrain. Αυτό έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία περισσότερων από 500 συνεργατών της, ιδιοκτητών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών στελεχών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της ΗotelBrain και αντιπρόεδρος των Small Luxury Hotels of the World Πάνος Παλαιολόγος αναφέρθηκε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, με την επωνυμία HotelBrain Capital. Mε την ίδρυση της νέας εταιρείας, η HotelBrain που μέχρι σήμερα εξειδικευόταν στον χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων εισέρχεται και στον χώρο της μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου κυρίως μέσω μίσθωσης καταλυμάτων, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα τα αναβαθμίζει επενδύοντας κεφάλαιο και θα τα επανατοποθετεί στην αγορά με αυξημένη εμπορική αξία. Ηδη, η HotelBrain Capital έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο με 10 καταλύματα ανά την Ελλάδα. Στόχος για την εταιρεία είναι μέσα στην επόμενη τριετία να φθάσει σε αριθμό τα 60 ξενοδοχειακά καταλύματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εταιρικής συνάντησης, ανακοινώθηκε η δημιουργία νέων γραφείων από τη HotelBrain στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο, κατά τη φετινή σεζόν για τα ξενοδοχεία της Ελλάδας θα κυριαρχήσει η τάση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το τμήμα πωλήσεων της HotelBrain, το 2015, ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η εταιρεία άγγιξε τα 72,8 εκατ. ευρώ έναντι των 51,4 εκατ. ευρώ το 2014. Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε πέρυσι η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία που ελέγχει η εταιρεία, φθάνοντας σε 210,3 ευρώ από 181,4 ευρώ το 2014. Σε ό,τι αφορά την πληρότητα των μονάδων κινήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2014, φθάνοντας στο 72%. Το 2015 το 39% των υπό διαχείριση ξενοδοχείων προχώρησε στην κατασκευή νέων web sites. To 75% των μονάδων της έχει, πλέον, συμβατά συστήματα κρατήσεων για την εξυπηρέτηση των πελατών της από κινητές συσκευές. Το 2014 το εν λόγω ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 34%. Η HotelBrain έκλεισε τη χρήση του 2015 με χαρτοφυλάκιο περίπου 130 ξενοδοχείων σε 55 προορισμούς 7 χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή