Σύντομα (17/02/16)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

6 ελληνικοί προορισμοί στους 50 δημοφιλέστερους

Εξι τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα περιλαμβάνονται μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε χθες η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Trivago. Το Μέτσοβο με ποσοστό δημοτικότητας 89,23 κατέλαβε την 6η θέση, την υψηλότερη από τους ελληνικούς προορισμούς. Ακολουθούν η Καστοριά στην 29η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 85,75, τα Ιωάννινα στην 31η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 85,66, η Εδεσσα στην 32η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 85,66, το Καρπενήσι στην 40ή θέση με ποσοστό δημοτικότητας 84,9 και η Πορταριά στην 43η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 84,82. Τις περισσότερες συμμετοχές στη λίστα με τους 50 δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς, παγκοσμίως, είχαν τουριστικές περιοχές της Αυστρίας και της Ελβετίας. Οι περισσότεροι προορισμοί που συμπεριελήφθησαν στη λίστα διαθέτουν ή βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο. Την πρώτη θέση στην κατάταξη κατέλαβε η αυστριακή πόλη Tux – Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,1.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution – ODR, https://goo.gl/z7nieE) της Κομισιόν, ανακοίνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει τόσο σε καταναλωτές όσο και σε εμπόρους να επιλύουν εξωδικαστικά και ηλεκτρονικά τις διαφορές τους, είτε αυτές αφορούν εγχώριες είτε διασυνοριακές συναλλαγές. Η ΗΕΔ συνδέεται απευθείας με τους αρμόδιους φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) σε κάθε χώρα, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των καταγγελιών. Η επιλογή του φορέα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Στη χώρα μας οι αρμόδιοι φορείς είναι: α) η ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» και β) ο μεσολαβητής τραπεζικών – επενδυτικών υπηρεσιών. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε τέσσερα στάδια, είναι εύκολη, ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και εξυπηρετεί όλες τις χώρες της Ε.Ε. Ο φορέας οφείλει να αποφασίσει εντός 90 ημερών.

To Grace Foundation του ξενοδοχειακού ομίλου Grace Hotels ανακοίνωσε τη στήριξή του στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, ένα κέντρο αποκατάστασης με έξι παραρτήματα στην Ελλάδα, που ασχολείται με τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και με την υποστήριξη των οικογενειών τους. Το Grace Foundation δεσμεύτηκε να προσφέρει στο φιλανθρωπικό σωματείο οικονομική στήριξη ύψους 600.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Η ΕΛΕΠΑΠ από την ίδρυσή της, πριν από 77 χρόνια, έως σήμερα έχει βοηθήσει περισσότερα από 100.000 παιδιά. Επίσης, περισσότερα από 1.500 παιδιά συμμετέχουν σε καθημερινά θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Λογιστικές διαφορές  στη ΓΕΒΚΑ

Λογιστικές διαφορές από τις οποίες προέκυψαν φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 56.661,61 ευρώ ανέδειξε ο τακτικός φορολογικός έλεγχος των χρήσεων 2007 έως και 2009 για τη θυγατρική της εισηγμένης Γενική Εμπορίου «ΓΕΒΚΑ Βορείου Ελλάδος Α.Ε.». Σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία για τις ανωτέρω ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις είχε επιβαρύνει με τη μορφή πρόβλεψης τις οικονομικές καταστάσεις της 31ης.12.2014 με το ποσό των 65.490,13 ευρώ. Η αρνητική διαφορά 8.828,52 ευρώ μείωσε τον φόρο εισοδήματος των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2015 της θυγατρικής, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

«Κορυφαίος εργοδότης»  στην Ελλάδα η Παπαστράτος

Για δεύτερη συνεχή χρονιά απονεμήθηκε στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος ο τίτλος «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ελλάδα από το Top Employer Institute. Παράλληλα, η Philip Morris International, μητρική εταιρεία της Παπαστράτος, αναγνωρίστηκε ως «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ευρώπη. Οπως αναφέρει το Top Employer Institute, «η έρευνά μας έδειξε ότι η Παπαστράτος διασφαλίζει εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες, προωθεί και αναπτύσσει τα ταλέντα σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης και κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά το περιβάλλον ανθρώπινων πόρων, καταβάλλοντας διαρκείς και συνειδητές προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση των εργασιακών πρακτικών και την ανάπτυξη των εργαζομένων της». «Είναι μια διάκριση που αναγνωρίζει και επιβραβεύει το εργασιακό μας περιβάλλον. Στην Παπαστράτος, με 85 χρόνια ενεργούς δραστηριότητας, νοιαζόμαστε και εμπνέουμε τους εργαζομένους μας και όλοι μαζί χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για την εταιρεία μας και για τον καθένα από εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή