ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Διακρίσεις Αριστείας και Καινοτομίας για το ALBA

alba

Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, αναγνωρίστηκε πρόσφατα διεθνώς, με δύο βραβεία για την καινοτομία και αριστεία των εκπαιδευτικών του Προγραμμάτων: Το AMBA MBA Innovation Award 2015 και το HR Summit and Expo Excellence Award 2015.

Το ALBA MBA απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας (MBA Innovation Award 2015) στο Annual Awards and Gala Dinner του ΑΜΒΑ που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 29 Ιανουαρίου 2016. Το AMBA είναι ο κορυφαίος διεθνής οργανισμός πιστοποίησης που έχει πιστοποιήσει μόλις το 1% των ΜΒΑ προγραμμάτων από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Schools) παγκοσμίως.

Το φετινό Βραβείο αναγνωρίζει την καινοτομία του ALBA, που αντικατοπτρίζεται στην έννοια Creative Expression in Business και αποσκοπεί στη δημιουργία δεξιοτήτων δημιουργικής σκέψης και έκφρασης των συμμετεχόντων στο ALBA ΜΒΑ. H δημιουργικότητα αποκτά πεδίο έκφρασης σε δύο νέα μαθήματα του Προγράμματος: Το Creativity & Innovation και το Management Acts: A Theatrical Integration. Στο πρώτο, οι φοιτητές, σε ένα Χρονικό Δημιουργικότητας, δημιουργούν, σκηνοθετούν και παράγουν ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που διηγείται μια ιστορία δημιουργικότητας. Στο δεύτερο μάθημα, οι φοιτητές μυούνται στα θεατρικά εργαλεία και στις δραματουργικές μεθόδους με σκοπό να γράψουν, να σκηνοθετήσουν και να παρουσιάσουν ένα δικό τους μικρό θεατρικό έργο που εξερευνά καίριες πτυχές του ρόλου της ηγεσίας και των προκλήσεων της επιχείρησης. Το Management Acts είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ALBA με το Deree Frances Rich School of Fine & Performing Arts του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Andrew Main Wilson, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΜΒΑ, «Η καινοτομία του ALBA, ‘Creative Expressions in Business’ στο MBA πρόγραμμα εδράζεται σε θεωρία και πρακτικές από τις ανθρωπιστικές σπουδές, φιλοσοφία και τέχνες, με σκοπό να εφοδιάσει τους φοιτητές με νέα μοντέλα για δημιουργική σκέψη, ανάληψη κινδύνου και πειραματισμό που ενισχύουν τις ικανότητες τους ως επιχειρηματικοί ηγέτες. Πρόκειται για καινοτόμα και ασυνήθη πρωτοπόρα μεθοδολογία εκπαίδευσης στο ΜΒΑ».

Οι καινοτόμες όμως εκπαιδευτικές μέθοδοι του ALBA ενσωματώνονται και στα εταιρικά προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών, που αφήνουν το διαχρονικό αποτύπωμά τους στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, τον περασμένο Νοέμβριο, το εταιρικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο «Novo Nordisk Executive Management Program», που σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί το τμήμα Executive Development του ALBA στο Ντουμπάι, για τα στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας Novo Nordisk, τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο αριστείας στην κατηγορία Innovation in Executive & Leadership Development, στο διαγωνισμό HR Excellence Awards 2015. Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, αξιολογήθηκαν περισσότερα από εκατό εταιρικά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρονται από διεθνούς φήμης Business Schools και πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Η.Α.Ε.

Το «Novo Nordisk Executive Management Program», αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προσθήκης και συν-δημιουργίας αξίας. Το Πρόγραμμα, που ξεκίνησε την πορεία του το 2004, έχει ολοκληρώσει ήδη 6 εκπαιδευτικούς κύκλους με πάνω από 110 στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας, που εργάζονται σε θυγατρικές της, στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Νότιας Αφρικής, την Ινδία, τη Μαλαισία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Η.Α.Ε.

Όπως δήλωσε και ο Πρύτανης του ALBA Καθ. Νικόλαος Τραυλός: «Είναι μία ξεχωριστή περίοδος, αυτή που το ALBA αναγνωρίζεται από την διεθνή επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα για την αριστεία του και τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Η διεθνής αναγνώριση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ALBA αποδεικνύει την ικανότητα οργανισμών που ξεκινούν από την Ελλάδα, να δημιουργούν και να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, που αναγνωρίζονται και εκτιμώνται από την διεθνή κοινότητα. Αυτό άλλωστε αποτελεί το όραμα και την αποστολή του American College of Greece: Να προσφέρει αξία στη διεθνή κοινότητα, μέσα από την αριστεία στη διδασκαλία και στην παροχή υπηρεσιών που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που οι αρχές του αγγλοσαξωνικού/αμερικανικού μοντέλου εκπαίδευσης αλληλοσυμπληρώνονται από τις αξίες της Ελληνικής κληρονομιάς.