H Rolex συγχαίρει τον Alejandro Gonzalez Innaritu

H Rolex συγχαίρει τον Alejandro Gonzalez Innaritu

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία του Alejandro Gonzalez Innaritu, «The Revenant» («Η Επιστροφή»), αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στην 69η τελετή απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), καθώς απέσπασε πέντε βραβεία, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου.

Ένα μήνα περίπου πριν, στις 10 Ιανουαρίου 2016, ο Μεξικανός σκηνοθέτης είχε σαρώσει τα βραβεία – καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου-  στην 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θεωρούνται «προάγγελοι» των ΄Οσκαρ.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, ο Alejandro Gonzalez Innaritu θα είναι ο μεγάλος νικητής και των Όσκαρ για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς το 2015 είχε βραβευθεί με 4  Όσκαρ  –  καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και φωτογραφίας, για την ταινία  «Birdman».

H ROLEX, είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τις διακρίσεις του Alejandro, ο οποίος είναι Μέντορας του θεσμού Rolex Mentor & Protege Arts Initiative, στην κατηγορία «Κινηματογράφος».

Ο θεσμός Rolex Mentor & Protege Arts Initiative

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα ROLEX MENTOR AND PROTÉGÉ ARTS INITIATIVE, δημιουργήθηκε το 2002 με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες να  μαθητεύσουν  έναν ολόκληρο χρόνο δίπλα σε διεθνώς αναγνωρισμένους Μέντορες στους τομείς του Κινηματογράφου, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, του Θεάτρου, του Χορού, των Εικαστικών Τεχνών και πρόσφατα της Αρχιτεκτονικής, για να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια και συνοδεύεται από μια χρηματική υποτροφία για κάθε νέο καλλιτέχνη.

Ο Alejandro Gonzalez Innaritu – γνωστός για τις ρεαλιστικές και  διεισδυτικές του ταινίες που πραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις-  είναι ο Μέντορας του νέου σκηνοθέτη Tom Shoval, από το Ισραήλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή