Η Play αυξάνει τα μεγέθη της στην πολωνική αγορά

Η Play αυξάνει τα μεγέθη της στην πολωνική αγορά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνισχύει τη θέση της στην πολωνική αγορά τηλεπικοινωνιών η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play του ομίλου Olympia. Η εταιρεία, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 2015, αναφέρει διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, των εσόδων και των λειτουργικών κερδών (EBITDA) της. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2015, η εταιρεία πέτυχε:

• 25,2% μερίδιο αγοράς, αυξημένο κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2014.

• 15,2% ανάπτυξη της βάσης πελατών σε σχέση με το 2014, φτάνοντας τα 14,15 εκατ. συνδρομητές.

• 22,1% άνοδο των λειτουργικών εσόδων στα 1,2 δισ. ευρώ (5,5 δισ. ζλότι).

• 44% αύξηση των κερδών EBITDA στα 362 εκατ. ευρώ (1,5 δισ. ζλότι).

• 78% πληθυσμιακή κάλυψη με υπηρεσία 4G LTE στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

«Το οικονομικό έτος 2015, η συνεχιζόμενη αύξηση της βάσης συνδρομητών, που άγγιξε τα 14,15 εκατ., οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κερδών για την Play, με παράλληλη ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 25,2%», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Play Γιόργκεν Τζένσεν. «Το 2015», πρόσθεσε, «παραμείναμε μία από τις κορυφαίες εταιρείες, αναφορικά με την προσέλκυση νέων συνδρομητών, ενώ συνεχίζουμε τη διψήφια ανάπτυξή μας ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα». Από την άλλη πλευρά, ο γενικός διευθυντής του ομίλου Olympia Κώστας Καραφωτάκης ανέφερε ότι η Play ολοκλήρωσε άλλη μία χρονιά ισχυρών επιδόσεων και ότι «το 2016 θα είναι έτος περαιτέρω εξέλιξης για την εταιρεία μας, με όραμα την ανάδειξή της σε κορυφαίο πάροχο για τους πελάτες μας στην πολωνική αγορά».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Play ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικτύου 4ης γενιάς (4G LTE), που οδήγησε σε σημαντική πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 78% με υπηρεσία 4G LTE, από τις 31/12/2015, σε συνέχεια της επένδυσης της εταιρείας για την απόκτηση φάσματος. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει, εκτός από την αύξηση των συνδρομητών της, την αύξηση του μέσου μηναίου εσόδου (ΑRPU). O όμιλος Olympia ελέγχεται από την επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή