Αγωγή κατά Σκουρλέτη θα καταθέσει ο CEO της Eldorado Gold

Αγωγή κατά Σκουρλέτη θα καταθέσει ο CEO της Eldorado Gold

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για τις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξή του στο Bloomberg στις 23 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ. Ο κ. Σκουρλέτης είχε ευθέως κατηγορήσει σε αυτή τη συνέντευξη τον κ. Ράιτ για «σορτάρισμα της μετοχής» με την οποία είναι συνδεδεμένες, όπως είπε, οι αμοιβές του. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Η αμοιβή του είναι συνδεδεμένη, μεταξύ άλλων, με την τιμή της μετοχής της εταιρείας, και παίζει παιχνίδια με αυτήν». Στην πρόθεση του κ. Ράιτ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη αναφέρεται ανακοίνωση της «Ελληνικός Χρυσός», στην οποία αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ράιτ επιβεβαίωσε στη διοίκηση της εταιρείας ότι οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπό του είναι αβάσιμες και ψευδείς. Σύμφωνα με την «Ελληνικός Χρυσός», ο κ. Ράιτ δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη στην πρόθεση του κ. Ράιτ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη δόθηκε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οπως ο κ. Ράιτ «είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Η νέα επίθεση στην Eldorado ήρθε αυτή τη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου. «Μετά τους “εκβιασμούς” της Eldorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Πολ Ράιτ προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές. Καλό θα είναι ο κ. Ράιτ να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται. Στο θέμα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή