Το Δ.Σ. της Πειραιώς την Τετάρτη θα κρίνει το μέλλον της ΕΒΖ

Το Δ.Σ. της Πειραιώς την Τετάρτη θα κρίνει το μέλλον της ΕΒΖ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης θα κριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου θα συζητηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει υποβάλει η διοίκηση της εισηγμένης.

Τα πρώτα μηνύματα, πάντως, δεν είναι θετικά για το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ Γιώργος Λάντζας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μας ανέφεραν από τη Τράπεζα Πειραιώς ότι είναι μεν ρεαλιστικό, ωστόσο μας επισήμαναν ότι δεν είναι τόσο καλό ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται η ΕΒΖ».

Ο ίδιος εξήγησε ότι από την Πειραιώς «ζητούν τέτοια κερδοφορία, που, σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΒΖ, δεν μπορεί να την παρουσιάσει για τα επόμενα τρία χρόνια», αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως «τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού στις 30 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το οποίο θα παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εν τω μεταξύ, οι τευτλοπαραγωγοί «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα», καθώς βλέπουν την καλλιεργητική χρονιά σιγά σιγά να χάνεται, χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με καυτά ζητήματα, όπως το πότε θα εξοφληθούν για την παραγωγή τους, αλλά και για το μέλλον της εισηγμένης. «Το παιχνίδι πάει να χαθεί οριστικά. Φτάσαμε στο τέλος Μαρτίου και δεν έχουμε πάρει σαφείς απαντήσεις για τίποτα. Πόσο υπομονή να κάνουμε ακόμη», είναι η απάντηση που δίνουν. Να αναφέρουμε επίσης ότι το διήμερο 25-26 Μαρτίου βρέθηκαν στην Αθήνα εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών που είχαν συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα και να αναζητήσουν στηρίγματα, χωρίς όμως, κατά πληροφορίες, να λάβουν τις δεσμεύσεις που ανέμεναν.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ενημερωτικές συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ακολούθησαν επαφές με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Στρατή Ζαφείρη και εκπροσώπους από τη Νέα Δημοκρατία, τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή