Η ΕΤΕ έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Η ΕΤΕ έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητα της Εθνικής Τράπεζας να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής, ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι: «Η Εθνική, με κεφαλαιακούς δείκτες χωρίς προηγούμενο στην αγορά μας, και μέσω της πλεονάζουσας ρευστότητάς της, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να υποστηρίξει επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας, μέσω της ορθής ανάληψης κινδύνου και της ευθυγράμμισης κινήτρων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης». «Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες της κοινωνίας», συνέχισε ο κ. Φραγκιαδάκης, «και ψάχνουμε για νέες λύσεις που ενώνουν τις δυνάμεις της κοινωνίας και φέρνουν πιο κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν, με αυτούς που έχουν ανάγκη. Βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, στα εύκολα και στα δύσκολα. Σεβόμενοι τους καταθέτες μας, αναζητάμε αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες μας που θέλουν να είναι συνεπείς αλλά αδυνατούν να το κάνουν. Υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται στην παρούσα χρονική συγκυρία, αλλά με τη σωστή υποστήριξη έχουν προοπτική και είναι ανταγωνιστικές, ώστε να γίνουν μέρος της επιστροφής της οικονομίας στην ανάκαμψη».

Η πρόεδρος της ΕΤΕ Λούκα Κατσέλη σημείωσε ότι «η διαχρονική παρουσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Εθνικής στην αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας είναι αυτό που προσδίδει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της τράπεζας. Η διατήρηση της ενεργής παρουσίας της και η καθοριστική συμβολή της στα ελληνικά δρώμενα αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευθύνη για όλους. Το τρίπτυχο ανάπτυξη – κοινωνία – πολιτισμός, που συνδέει διαχρονικά την πορεία της Εθνικής, από την ίδρυσή της έως σήμερα, με μεγάλες και καίριες παρεμβάσεις σε κρίσιμες για τον τόπο μας στιγμές, είναι αυτό που την έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας, ως κορυφαίο θεσμό της χώρας. Αυτήν ακριβώς την αντίληψη υπηρετούμε και σήμερα».

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε από τα ΕΛΤΑ η αναμνηστική σειρά τεσσάρων γραμματοσήμων για τα 175 χρόνια από την ίδρυση της ΕΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή