Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ

Κέρδη 210,7 εκατ.

Mε οριακά κέρδη 0,16% ολοκλήρωσε τις τελευταίες συνεδριάσεις του Μαρτίου η μετοχή του ΟΠΑΠ. Η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινήθηκε σε επαρκή επίπεδα, καθώς ο τίτλος βρίσκεται στις πέντε πρώτες επιλογές ξένων και εγχώριων θεσμικών επενδυτών. Το 2015 ο οργανισμός εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 210,7 εκατ., αυξημένα κατά 8,1%. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού ανήλθαν στα 411,9 εκατ., μειωμένα κατά 9,7% σε ετήσια βάση.

Τιτάν

Εσοδα από ΗΠΑ

Μικρά κέρδη κατέγραψε η μετοχή του Τιτάνα στο χρηματιστήριο, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,47%. Στην παρούσα συγκυρία, ισχυρότερη πηγή εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας συνιστά η ανακάμπτουσα αγορά των ΗΠΑ. Το 2015, ο τομέας Αμερικής αντιπροσώπευσε το 49% των πωλήσεων του Τιτάνα και το 47% της λειτουργικής κερδοφορίας του. Η ανάκαμψη του κλάδου κατασκευών στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχιστεί, με κινητήρια δύναμη τα ακίνητα οικιστικής χρήσης, τα εμπορικά ακίνητα και σε μικρότερο βαθμό τα δημόσια έργα.

Επίλεκτος

Διεύρυνση ζημιών

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της κλωστοϋφαντουργίας Επιλέκτου, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 15,72% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις του Μαρτίου. Ο όμιλος κατά τη διαχειριστική περίοδο 01.07.2015-31.12.2015 εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους 2,465 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,050 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις ανήλθαν σε 419.000 ευρώ και αφορούν κυρίως σε δαπάνες έναρξης κατασκευής του σταθμού βιοαερίου, καθώς και σε βελτιώσεις των εγκαταστάσεων.

Μυτιληναίος

Ενισχύει τη θέση του

Στο ύψος των 3,450 ευρώ αναρριχήθηκε η μετοχή του Μυτιληναίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαρτίου, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,37%. Κέρδη 47,6 εκατ. εμφάνισε το 2015 ο εισηγμένος όμιλος. Παράλληλα, συνέχισε να ενισχύει τη θέση του και στις τρεις βασικές δραστηριότητες, εστιάζοντας στην είσοδο σε νέες αγορές στον τομέα των ενεργειακών έργων, στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα μεταλλουργίας και στην ενδυνάμωση της παρουσίας της Protergia στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή