Αυξήθηκε κατά 7,1% η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Αυξήθηκε κατά 7,1% η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα τον Απρίλιο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εμφανίζουν οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και στην Ισπανία και πτώση στην Τουρκία για τον Απρίλιο, που σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago.

Aναλυτικά, βάσει του καταλόγου των ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago, για τον Απρίλιο η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στη χώρα μας εμφανίζει αύξηση κατά 7,1%, φθάνοντας τα 90 ευρώ από 84 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2015. Στην Ισπανία που ξεκίνησε η χρονιά με σημαντική αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή γι’ αυτόν τον μήνα παρουσιάζει αύξηση κατά 12,1%, φθάνοντας τα 111 ευρώ από 99 ευρώ τον Απρίλιο του 2015. Οι ξενοδόχοι στην Τουρκία, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό της, εξαιτίας των διαδοχικών τρομοκρατικών ενεργειών, επιχειρούν να τονώσουν τη ζήτηση ρίχνοντας τις τιμές. Ετσι, για τον Απρίλιο η μέση online ξενοδοχειακή τιμή παρουσιάζει πτώση κατά 24,8%, φθάνοντας τα 79 ευρώ, έναντι 105 ευρώ που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι. Βέβαια για την περίπτωση της Ελλάδας αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρυσι τον Απρίλιο οι τιμές τον ίδιο μήνα φέτος είναι επιβαρυμένες από την αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση. Ο πιο φθηνός ευρωπαϊκός προορισμός για ξενοδοχειακή διαμονή γι’ αυτόν τον μήνα, μεταξύ των 24 που εξετάζει η Trivago, είναι η Βουλγαρία, με την τιμή ανά διανυκτέρευση να διαμορφώνεται στα 48 ευρώ, και ο πιο ακριβός η Ελβετία, με την τιμή να φθάνει τα 192 ευρώ.

Αντίστοιχες τάσεις εμφανίζουν οι τιμές και στους τρεις βασικούς αστικούς προορισμούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Τουρκίας. Στην Αθήνα η μέση online ξενοδοχειακή τιμή παρουσιάζει αύξηση κατά 5,5%, φθάνοντας τα 95 ευρώ από 90 ευρώ. Επίσης, στη Μαδρίτη η μέση τιμή εμφανίζει αύξηση κατά 16,2%, φθάνοντας τα 115 ευρώ από 99 ευρώ. Αντίθετα, στην Κωνσταντινούπολη η μέση τιμή παρουσιάζει πτώση κατά 30,2%, φθάνοντας τα 81 ευρώ από 116 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση έκανε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των επιπτώσεων στην ελληνική κρουαζιέρα από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τους βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Αραμπατζή και Σίμο Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές, η γιγάντωση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας, λόγω της πλήρους αδυναμίας διαχείρισής της από την κυβέρνηση, προκαλεί δυσμενέστατες επιπτώσεις και στον ελληνικό τουρισμό. Επίσης σημειώνουν ότι η αρνητική εικόνα που δημιουργείται σταδιακά στις διεθνείς τουριστικές αγορές επηρεάζει και την ελληνική κρουαζιέρα. Επικαλούμενοι εκτιμήσεις τουριστικών φορέων, προσθέτουν ότι καταγράφονται ακυρώσεις δρομολογίων και σημαντικές μειώσεις των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, καθώς και του αριθμού των επιβατών που, τελικά, θα αποβιβαστούν στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή