Σύντομα (07/03/16)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάστημα στη Ρόδο ανοίγει η Praktiker Hellas

Στην ίδρυση καταστήματος στη Ρόδο προχωράει η Praktiker Hellas. Το νέο κατάστημα το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει μες στο καλοκαίρι είναι το πρώτο στη νησιωτική Ελλάδα (εξαιρουμένης της Κρήτης) και το 15ο συνολικά της εταιρείας. Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και θα καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. σε τμήμα μεγαλύτερου κτιρίου. Ακριβώς επειδή πρόκειται για έτοιμο κτίριο, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το ύψος επένδυσης σε εξοπλισμό υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Στο κατάστημα της Ρόδου αναμένεται να απασχολούνται περίπου 50 άτομα. Η επιλογή της Ρόδου έγινε, καθώς οι ανάγκες, λόγω και του τουρισμού, είναι αυξημένες και κρίθηκε ότι δεν μπορούσαν να καλυφθούν μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διαθέτει η εταιρεία. H Praktiker Hellas διαθέτει πέντε καταστήματα στην Αττική (στις περιοχές του Ελληνικού, του Ταύρου, της Aγίας Βαρβάρας, της Μεταμόρφωσης και της Μάνδρας) και από ένα στη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο Κρήτης και την Αλεξανδρούπολη.

Τα διοικητικά συμβούλια της εισηγμένης Jumbo και της θυγατρικής Τανοσίριαν ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσής τους, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, το οποίο θα υποβληθεί προς καταχώριση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης οι μέτοχοι της Τανοσίριαν θα ανταλλάξουν μία μετοχή της εταιρείας που κατέχουν με 202,1918131256950 νέες μετοχές της εισηγμένης Jumbo, ονομαστικής αξίας 0,88 ευρώ εκάστη, οι δε μέτοχοι της Jumbo θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν. Τα ανωτέρω τελούν υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών, εντός των προθεσμιών που ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2190/20 για την έγκριση της συγχώνευσης.

Κέρδισε διεθνή διαγωνισμό η Byte Computers

Η εισηγμένη Byte Computers έδωσε την καλύτερη προσφορά σε διεθνή δημόσιο ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια λογισμικού και υπηρεσιών για την κάλυψη των μηχανογραφικών αναγκών της εποπτικής αρχής την τρέχουσα οικονομική χρήση. Ειδικότερα, η οικονομική προσφορά της Byte Computers ανήλθε μαζί με τον ΦΠΑ στο ύψος των 473.200,34 ευρώ. Οι κρατήσεις και οι φόροι θα βαρύνουν την εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής, ο δε ΦΠΑ θα βαρύνει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες θέλει η Royal Sugar

Η εταιρεία Royal Sugar ΕΠΕ που δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων κατέθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Royal Sugar δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης. Στόχος της Royal Sugar είναι να κρατηθούν ανοιχτά και να εξυγιανθούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ έτσι ώστε η ζάχαρη, προϊόν μέγιστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας, να μείνει σε ελληνικά χέρια. Στην πρόταση που κατατέθηκε, αναφέρει η εταιρεία, δηλώνεται ξεκάθαρα η διάθεση της Royal Sugar να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχικές. Η Royal Sugar υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι έχει την επίσημη και πλήρη στήριξη της τοπικής ένωσης αγροτών, του τοπικού εμπορικού συλλόγου, της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕΣ), του σωματείου μεταφορέων Θεσσαλονίκης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών κ.ά.

Η Intralot απέκτησε το 49% της βουλγαρικής Εurobet

Την εξαγορά του 49% της βουλγαρικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Eurobet, ανακοίνωσε η Intralot. Η εξαγορά θα γίνει μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της Bilot, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση. Η εξαγορασθείσα βουλγαρική επιχείρηση προσφέρει στη γειτονική χώρα αριθμοπαιχνίδια και ξυστά λαχεία, μέσω ενός δικτύου 1.100 σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα. Να αναφέρουμε ότι η Intralot διαθέτει ήδη παρουσία στη Βουλγαρία, κατέχοντας από το 2002 μερίδιο 49% της Eurofootball, εταιρείας που προσφέρει ζωντανό στοίχημα και στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω ενός δικτύου 850 σημείων πώλησης. Η εξαγορά, η οποία υπόκειται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016. Το 2015 η Intralot εμφάνισε ενοποιημένες ζημίες 73,9 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή