Το 5ο Σεμινάριο Ηγεσίας την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα από τη Sargia Partners

Το 5ο Σεμινάριο Ηγεσίας την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα από τη Sargia Partners

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας την ώρα που εργαζόμαστε; Πώς μπορεί ο εγκέφαλός μας να διαχειριστεί όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας που λαμβάνει καθημερινά; Πώς μπορούν οι ηγέτες των εταιρειών να χτίσουν «έξυπνες» επιχειρήσεις; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα αναλυθούν στο πλαίσιο του 5ου Σεμιναρίου Ηγεσίας με θέμα «Transforming leaders and businesses to build intelligent enterprises» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Απριλίου, στην Αθήνα. Το σεμινάριο διοργανώνει η Sargia Partners, εταιρεία συμβουλευτικής καθοδήγησης ηγετών, και κεντρική ομιλήτρια θα είναι η συγγραφέας και διακεκριμένη coach Λίντα Ρέι. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, οι οποίοι καλούνται καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες τους να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και να προσαρμοστούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα αποτελέσματα της έρευνας «Your agile brain check up», που πραγματοποίησε η Sargia Partners σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 64% των στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα δυσκολεύεται να εστιάσει απομονώνοντας τους «θορύβους» του εργασιακού περιβάλλοντος και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα κάθε φορά. Παράλληλα, μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα. Ετσι, η έλλειψη εστίασης και η εμμονή σε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα (multitasking), σε συνδυασμό με την κούραση, στερεί από τα στελέχη την απαραίτητη ενέργεια την οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν συνειδητά σε περισσότερο δημιουργική και στρατηγική κατεύθυνση.

Σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα παίζει επίσης και η φυσική κατάσταση, στην οποία τα στελέχη εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 51% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ασκείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 54% δίνει στον εαυτό του χρόνο για δημιουργική και στρατηγική σκέψη.

Πολύ καλύτερες είναι οι επιδόσεις των στελεχών στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την παρακίνηση και τον αυτοέλεγχο. 84% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη διαίσθησή τους, ενώ και η παρακίνηση που νιώθουν για το έργο τους είναι, επίσης, σε υψηλά επίπεδα (83%). Επιπλέον, 73% όσων απάντησαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας δήλωσαν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 257 στελέχη επιχειρήσεων, εκ των οποίων 56,2% είναι γυναίκες και 43,8% άνδρες. Οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά σε θέσεις διευθυνόντων συμβούλων και ανώτερων στελεχών σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ, πωλήσεων και οικονομικών. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων (78,3%) ήταν μεταξύ 31 και 54 ετών. Πληροφορίες για το σεμινάριο μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.leadershipseminars.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή