Σύντομα (13/04/16)

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων στην ΕΒΖ

Οι Ελληνες τευτλοπαραγωγοί αποφάσισαν χθες ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων στα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, έως την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου. «Θα περιμένουμε έως την Παρασκευή να δούμε εάν η νέα διοίκηση που θα οριστεί στην ΕΒΖ υπογράψει τη σύμβαση για το 2016, βάσει της οποίας και προχωρήσαμε στη σπορά των 53.000 στρεμμάτων με τεύτλα φέτος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία Σάκης Πίππας. Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Απριλίου οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των τεσσάρων εργοστασίων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, διεκδικώντας την αποπληρωμή τους για την περσινή καμπάνια, ύψους 8 εκατ., αλλά και την εξόφλησή τους από το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία, από το 2013. Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε το χθεσινό συμβούλιο της ΕΒΖ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, ωστόσο με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «Είναι θέμα ημέρας, αν όχι ωρών, η τοποθέτηση των νέων προσώπων στο τιμόνι της βιομηχανίας».

Νέο πλοίο της ΑΝΕΚ στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο

Το νέο της πλοίο στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η ΑΝΕΚ Lines στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ο λόγος για το «Κυδών», ένα πλήρως ανακαινισμένο και αυτοματοποιημένο πλοίο, το οποίο διαθέτει δύο κύριες μηχανές και σύγχρονα μέσα ασφαλούς πλοήγησης. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί στα ιαπωνικά ναυπηγεία της Mitsubishi, έχει μεταφορική ικανότητα 1.750 επιβατών και προσφέρει 626 κλίνες. Είναι μήκους 192 μέτρων και πλάτους 27 μέτρων, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 25 κόμβων. Στόχος της ΑΝΕΚ Lines με τη συγκεκριμένη κίνηση είναι η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στη σχετική εκδήλωση παρέστη πλήθος τοπικών φορέων και παραγόντων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας. Η είσοδος του νέου πλοίου της ΑΝΕΚ επιβεβαιώνει τις υψηλότερες προσδοκίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη φετινή παραθεριστική περίοδο, η επίσημη έναρξη της οποίας αναμένεται κατά το Πάσχα, όταν και αναμένονται οι πρώτες ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί φέτος η αγορά.

Στις 16 και 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 4.000 γιατροί και 3.000 φαρμακοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα. Το φετινό συνέδριο θα εξετάσει τα θέματα των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της προβολής, σε συνάρτηση με τους προορισμούς, τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες των κλάδων υγείας και τουρισμού σε οκτώ ξεχωριστές ενότητες. Οι ενότητες αυτές είναι ο ιατρικός τουρισμός, ο οδοντιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός σπα, ο τουρισμός ευεξίας, ο αθλητικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο προσβάσιμος σε όλους τουρισμός και ο τουρισμός υποβοηθούμενης διαβίωσης.

Εκδοση ομολογιακού από Σελόντα

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 30 εκατ. ευρώ αποφάσισε ομόφωνα και παμψηφεί η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Σελόντα. Η απόφαση ελήφθη από το 81,52% των μετόχων, καθώς πριν από την έναρξη της συζήτησης επί του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο ήταν η έκδοση του εν λόγω δανείου, αποχώρησε ο διορισμένος αντιπρόσωπος πέντε μετόχων της εταιρείας, που εκπροσωπούν ποσοστό 5,57% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης τον ορισμό του κ. Π. Αλαγιάννη στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ιχθυοτροφεία Καλύμνου».

Η κ. Παπαγεωργίου στο τιμόνι της Ενωσης Αλουμινίου

Η Αγγελική Παπαγεωργίου, διευθύντρια πωλήσεων στην εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναδείχθηκε νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Αλουμινίου. Η κ. Παπαγεωργίου είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη θέση της προέδρου στο 15μελές Δ.Σ. της ένωσης, η οποία διατηρεί ιστορική πορεία από το 1985. Η νέα πρόεδρος καλείται να προεδρεύσει στην ένωση εν μέσω ενός ιδιαίτερα απαιτητικού περιβάλλοντος στην αγορά των εμπορευμάτων· διαθέτει εμπειρία στον τομέα πωλήσεων αλουμινίου στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ είναι και μητέρα δύο παιδιών. Η θητεία του Δ.Σ. θα είναι διετής. Στο Δ.Σ. μετέχουν ακόμη οι κ. Κώστας Κατσαρός (αντιπρόεδρος), Σπήλιος Μανιάς (αντιπρόεδρος), Γιώργος Δουκίδης (αντιπρόεδρος), Αθανάσιος Τσιάρας, (αντιπρόεδρος), Θεόδωρος Καντώνιας (γεν. γραμματέας), Γιώργος Καρούμπας (ταμίας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή