Επέκταση του εμπορικού ΙΚΕΑ/River West εξετάζει η Viohalco

Επέκταση του εμπορικού ΙΚΕΑ/River West εξετάζει η Viohalco

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκέψεις για την επέκταση του εμπορικού κέντρου ΙΚΕΑ/River West, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του Αιγάλεω, εξετάζει η διοίκηση της Viohalco, καθώς κρίνεται ικανοποιητική η πορεία της επένδυσης το 2015. Ειδικότερα την περυσινή χρονιά το μείγμα μισθωτών του εμπορικού κέντρου ενδυναμώθηκε μέσω της προσθήκης πολύ γνωστών και δημοφιλών εμπορικών σημάτων, με αποτέλεσμα ο δείκτης πληρότητας να διαμορφωθεί σε 93% την 30ή Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η ετήσια επισκεψιμότητα ανήλθε σε 4,5 εκατ. επισκέπτες (αύξηση 20% σε σχέση με το 2014, βασισμένη σε ετησιοποιημένη πρόβλεψη για το 2015).

Παράλληλα, η κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού πάρκου της Viohalco, στην Κόρινθο, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2015. Το Mare West αφορούσε τη μετατροπή των παλαιών εγκαταστάσεων της Σωληνουργείας Κορίνθου σε εμπορικό πάρκο. Λόγω της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη, το Mare West ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον Σεπτέμβριο 2015. Τον Δεκέμβριο 2015, είχαν μισθωθεί 18 καταστήματα, καλύπτοντας το 71% της μεικτής εκμισθούμενης επιφάνειας. Εκτοτε, ο δείκτης πληρότητας συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπρόσθετα, οι συζητήσεις της Viohalco σχετικά με τη μίσθωση του ξενοδοχείου στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζεται και το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλέον σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που αναπτύσσονται ή έχουν αναπτυχθεί από τη Viohalco βρίσκονται στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκροτήματα γραφείων, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποθήκες. Η συνολική αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου ανέρχεται σε 156 εκατ. Οπως υποστηρίζει η διοίκηση της Viohalco, το 2015, λόγω της οικονομικής αστάθειας αλλά και της κρίσης στην τοπική αγορά ακινήτων, οι εταιρίες του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων επικεντρώθηκαν στον επαναπροσδιορισμό και στην ανάπτυξη παλαιών παραγωγικών εγκαταστάσεων και γραφείων, τα οποία παρέμεναν αδρανή ή είχαν μεταφέρει τις εργασίες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή