Σύντομα (15/04/16)

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μη επιβολή προστίμων αποφάσισε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Τη μη επιβολή προστίμων στην Ενωση Χαλυβουργιών Ελλάδας (ΕΝΧΕ) και στις εταιρείες του κλάδου «Σιδενόρ», «Χαλυβουργική» και «Χαλυβουργία Ελλάδος», αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία τις δεσμεύσεις που πρότειναν ότι θα αναλάβουν οι παραπάνω. Ειδικότερα, τα μέρη συμφώνησαν να τροποποιήσουν τους όρους και τις συνθήκες συνεργασίας τους στο πλαίσιο της ΕΝΧΕ, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι οι όποιες τυχόν πληροφορίες ανταλλάσσονται μεταξύ τους (και ακολούθως τυχόν διαχέονται από την ΕΝΧΕ) δεν θα αφορούν σε στρατηγικής φύσης ή άλλου τύπου εμπιστευτικές πληροφορίες που, ενδεχομένως, θα ευνοούσαν τον συντονισμό της εμπορικής τους πολιτικής στην αγορά. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσης με τις εν λόγω δεσμεύσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να επιβάλει τα προβλεπόμενα στον νόμο πρόστιμα. Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε, επίσης, ότι δεν στοιχειοθετήθηκε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ, γεγονός που οδηγεί σε απόρριψη των καταγγελιών οι οποίες είχαν γίνει από την εταιρεία Iron Tenco και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Tο διοικητικό συμβούλιο της «Ξυλεμπορία» έχει ξεκινήσει τις επαφές με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει τα περιθώρια που δίνει η συνολική οικονομική κατάσταση με την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης. Σημειώνεται ότι τα capital controls ανέκοψαν την ανοδική τάση των μεγεθών του ομίλου Ξυλεμπορία – Interwood. Λόγω της αναστάτωσης και της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την επιβολή των capital controls το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2015, η εταιρεία εκτιμά ότι χάθηκαν πωλήσεις 1,7 εκατ. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 η εταιρεία κατάφερε να συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το κενό που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και έκλεισε την παρελθούσα χρήση με μειωμένο κύκλο εργασιών κατά 482.000 ευρώ.

Η κρίση δεν άγγιξε τον Αγροτικό Οίκο Σπύρου

Ο εισηγμένος όμιλος Αγροτικός Οίκος Σπύρου στην ετήσια λογιστική έκθεση του 2015 τονίζει ότι δεν έχει υποστεί επιπτώσεις από την κρίση, αφού δεν παρατηρεί μέχρι σήμερα μείωση της ζήτησης των προϊόντων του, ενώ αντίθετα η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και γενικότερα η κατάσταση στην αγορά τροφίμων, δημιουργούν περιβάλλον αύξησης της ζήτησης σπόρων σποράς. Παράλληλα, η διείσδυση του ομίλου στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μαύρης Θάλασσας και η περαιτέρω επέκτασή του στην αγορά της Τουρκίας, όπου καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων κατά 26% σε σχέση με το 2014, αναμένεται να υποκαταστήσει τις πωλήσεις που χάθηκαν από τη Μ. Ανατολή.

Συνεργασία  Πετρούνια στην καμπάνια «Σ’ ευχαριστώ μαμά»

Η P&G, η εταιρεία με τα γνωστά προϊόντα όπως Ariel, Pantene, Fairy, Gillette, Always και Pampers και παγκόσμιος υποστηρικτής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ενόργανη γυμναστική, Ελευθέριο Πετρούνια και τη μητέρα του Σοφία (φωτογραφία) στο πλαίσιο της καμπάνιας «Σ’ ευχαριστώ Μαμά» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική με τις πολυάριθμες διακρίσεις -χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκώβη τον Οκτώβριο του 2015 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο των κρίκων στην Ντόχα τον Μάρτιο του 2016, το όνομα του οποίου έχει δοθεί σε μια άσκηση στους κρίκους- θα συνεργάζεται με την P&G και το Head & Shoulders υποστηρίζοντας την καμπάνια «Σ’ ευχαριστώ, Mαμά» καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας και παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η καμπάνια «Σ’ ευχαριστώ, Μαμά» για το Ρίο 2016 συνεχίζει την «κληρονομιά» της P&G που ως «Υπερήφανος Υποστηρικτής των Μαμάδων» δίνει μία ξεχωριστή οπτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέρισμα 0,48 ευρώ θα διανείμει η Mermeren Kombinat

Tη διανομή μεικτού μερίσματος 0,48 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη της παρελθούσης οικονομικής χρήσης θα διανείμει η Mermeren Kombinat. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει έδρα στα Σκόπια και ελέγχεται μετοχικά σε ποσοστό 88,4% από την ολλανδική εταιρεία «Stone Works Holding Coöperatief U.A». Η κύρια δραστηριότητα περιλαμβάνει εξόρυξη, επεξεργασία και διάθεση μαρμάρων και διακοσμητικών πετρών. Διαθέτει συμφωνία μεταλλευτικής παραχώρησης σε ισχύ μέχρι το 2030. Η Mermeren Kombinat την 31η Δεκεμβρίου 2015 απασχολούσε 351 άτομα προσωπικό (31 Δεκεμβρίου 2014, 329). Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι ΕΛΠΙΣ (Ελληνικών Πιστοποιητικών) που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη 27η Απριλίου 2016. Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛΠΙΣ στο Χ.Α. με δικαίωμα μερίσματος θα είναι η 25η Απριλίου 2016 και πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛΠΙΣ χωρίς δικαίωμα μερίσματος (ημέρα αποκοπής) θα είναι η 26η Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή