Οι νέες τάσεις στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού

Οι νέες τάσεις στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, οι τρεις πιο σημαντικές τάσεις που θα απασχολήσουν τα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού το 2016, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte, είναι οι εξής:

1. Ο ανασχεδιασμός της οργανωσιακής δομής, με το 92% των ερωτηθέντων παγκοσμίως να το θεωρούν πολύ σημαντικό ζήτημα και το 95% στην Ελλάδα. Οι εταιρείες εξετάζουν προσεκτικά και διορθώνουν την οργανωσιακή τους δομή, απομακρύνονται από τα ιεραρχικά, λειτουργικά, επιχειρησιακά μοντέλα και στρέφονται προς διαλειτουργικά δίκτυα ομάδων σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο ευέλικτες, να συνεργάζονται καλύτερα και να θέτουν στο επίκεντρο τον πελάτη.

2. Η επένδυση στην ανάπτυξη ηγεσίας, με το 89% των ερωτηθέντων να το αξιολογεί ως πολύ σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως και το 93% στην Ελλάδα. H παραδοσιακή πυραμίδα διοίκησης δεν παράγει ηγέτες αρκετά γρήγορα. Για να ανταποκριθούν σε αυτό το ζήτημα, η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών δηλώνει ότι η ενδυνάμωση, η αναδιαμόρφωση και η βελτίωση της ηγεσίας του οργανισμού αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για τον ερχόμενο χρόνο.

3. Η πρόκληση της εταιρικής κουλτούρας, την οποία ξεχωρίζει το 86% των ερωτηθέντων παγκοσμίως ως πολύ σημαντική και το 89% στην Ελλάδα. Η εταιρική κουλτούρα, η οποία δεν είναι άλλο από το «πώς δουλεύουν εδώ τα πράγματα», όταν εναρμονίζεται με τις αξίες της εταιρείας, προσελκύει δυναμικό το οποίο μοιράζεται τις ίδιες αξίες και κατ’ επέκταση βοηθά τις εταιρείες να κινητοποιούν τους ανθρώπους τους και έτσι καταφέρνουν να τους εμπνέουν δέσμευση και να τους διατηρούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή