Η εταιρεία Βασιλάκη εξαγόρασε τις Hyundai και Kia στην Ελλάδα

Η εταιρεία Βασιλάκη εξαγόρασε τις Hyundai και Kia στην Ελλάδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσύμφωνο για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη, εισαγωγέα στην Ελλάδα των αυτοκινήτων Hyundai και Kia, υπέγραψε ο όμιλος Θ. Βασιλάκη. Βεβαίως, για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα πρέπει να υπάρξει και συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη για την αναδιάρθρωση του δανεισμού, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα επιδιωχθεί να προβλέπει και «κούρεμα» δανείων.

Το προσύμφωνο ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει εξαγορά από τον όμιλο Θ. Βασιλάκη του 70% του ομίλου Π&Ρ Δάβαρη, ενώ το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει στον σημερινό ιδιοκτήτη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόεδρος του ομίλου θα παραμείνει ο κ. Πάνος Δάβαρης. Ο όμιλος πιθανόν θα διατηρηθεί ως ανεξάρτητη εταιρική μορφή και δεν θα αποτελέσει θυγατρική εταιρεία της Autohellas, στην οποία είναι συγκεντρωμένες οι δραστηριότητες του ομίλου Θ. Βασιλάκη σε ό,τι αφορά την κατηγορία της αυτοκίνησης. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2015 αποφασίστηκε η συγχώνευση δι’ απορρόφησης από την Autohellas των εταιρειών Βελμάρ και Τεχνοκάρ. Η Βελμάρ είναι επίσημος αντιπρόσωπος επτά μαρκών (Ford, Opel, Seat, Saab, Volvo, Honda, Mitsubishi).

Από την άλλη, στον όμιλο Π&Ρ Δάβαρη ανήκουν οι εταιρείες Hyundai Ελλάς, η οποία ιδρύθηκε το 1990, και η Autodeal Π&Ρ Δάβαρη, η οποία ιδρύθηκε το 1999.

To 2015, το μερίδιο της Hyundai στην Ελλάδα ήταν 4% και της Kia Motors 1,8%, ενώ κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016 τα μερίδιά τους στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων είναι 1,6% και 1,5%, αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή