Σύντομα (12/05/16)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρέναρε» ο ρυθμός των τουριστικών κρατήσεων

Ανάσχεση του ρυθμού των τουριστικών κρατήσεων για τη θερινή περίοδο τόσο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όσο και σε σχέση με τις αρχές του χρόνου καταγράφουν σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας, πλην Ιονίων Νήσων και ορισμένων άλλων τις τελευταίες εβδομάδες, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Αποτέλεσμα της παραπάνω εξέλιξης είναι σε ορισμένες περιοχές οι κρατήσεις να είναι ελαφρά αυξημένες ή να κινούνται στα ίδια επίπεδα, ενώ σε πολλές άλλες να είναι μειωμένες, με τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης να καταγράφονται στους προορισμούς με υψηλές προσφυγικές ροές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε προορισμούς όπως τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τη Χαλκιδική πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιμηκύνουν την περίοδο προσφορών μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γ. Ρέτσος, άσκησε κριτική για την καθυστέρηση αντιμετώπισης του φαινομένου της παραοικονομίας στον χώρο των ιδιωτικών μισθώσεων, ενώ την ίδια στιγμή, τόνισε, εφευρίσκονται νέοι φόροι για τους νόμιμους και τους συνεπείς.

Εκδοση ομολογιακών δανείων 20 εκατ. από το Πλαίσιο

Tη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 1.766.164,00 ευρώ (μεικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,08 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό), από το οποίο θα παρακρατηθεί ο ισχύων φόρος, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Πλαίσιο Computers, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Το σώμα των μετόχων ενέκρινε, επίσης, την έκδοση από την εταιρεία ενός ή/και περισσοτέρων κοινών ομολογιακών δανείων ποσού μέχρι 20 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση, καθώς και την επέκταση και συμπλήρωση του σκοπού της εταιρείας, ώστε εφεξής να περιλαμβάνει επιπρόσθετα συμπληρωματικές δραστηριότητες σχετικές με την κάθε είδους διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικές εργασίες, με υπηρεσίες πληρωμών, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικό περιεχόμενο, καθώς και με υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης, η Πλαίσιο Computers εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στην Κύπρο, ενώ η επέκταση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία σχεδιάζεται σε βάθος χρόνου, καθώς δημιουργείται σταδιακά η απαιτούμενη υποδομή. Τέλος, αναφορικά με το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, οι εκπρόσωποι της Πλαίσιο Computers υποστήριξαν ότι δεν αναμένονται αξιοσημείωτα οφέλη, καθώς οι πωλήσεις της πτωχευμένης εταιρείας σε προϊόντα τεχνολογίας ήταν περιορισμένες.

H συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε χθεσινή συνάντηση που είχε με βουλευτές Σερρών, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με εργαζομένους στην ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγούς της περιοχής, τους οποίους και ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο, ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα. Τέλος, ζήτησε από όλους τους εμπλεκομένους να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, με στόχο στο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξής της.

Πριγκιπικές αφίξεις στο Costa Navarino

Το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία πρόκειται να φιλοξενήσει τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό και το 10ο World Stars Golf Charity Tournament, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, σε κλειστή εκδήλωση, ύστερα από πρόκληση. Η τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Navarino Dunes θα συγκεντρώσει παίκτες του γκολφ, μέλη του A.S. Star Team for Children. Με αφορμή την εκδήλωση, θα επισκεφθούν το τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας, εκτός από τους προσκεκλημένους αθλητές, προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και εκπρόσωποι ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που θα καλύψουν το γεγονός.

Υποδοχή βραβευμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τις εταιρείες Systems Sunlight, Demo, Raymetrics και Sychem, με την ευκαιρία της διάκρισής τους στα βραβεία Greek Exports Awards 2015, στην τελετή λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Media, διοργανώνουν κάθε χρόνο τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Οι τελετές έναρξης και λήξης των συνεδριάσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι το μέσον για την προβολή επιχειρήσεων σε ένα ευρύ κοινό συμμετεχόντων της αγοράς. Ο στόχος είναι η παρουσίαση εταιρειών αλλά και της επιχειρηματικής και επενδυτικής ιδέας, γενικότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή