Mεγάλη έμφαση στα δρομολόγια εξωτερικού από την Aegean

Mεγάλη έμφαση στα δρομολόγια εξωτερικού από την Aegean

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν στελέχη της Aegean την πορεία της εταιρείας το 2016, που ακολουθεί ένα πολύ ισχυρό 2015. Ωστόσο, οι συνθήκες της οικονομίας, το προσφυγικό, η αύξηση στον ΦΠΑ και η τρομοκρατία φαίνεται ότι εντείνουν την υφιστάμενη αβεβαιότητα και απειλούν τον τουρισμό της χώρας, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία της χώρας θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η υπάρχουσα τάση άμβλυνσης του προσφυγικού προβλήματος, καθώς εικόνες από τα νησιά, τον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας και τη φετινή πορεία του τουρισμού. Για έντονη επίδραση της τουριστικής αγοράς από την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και τα εισιτήρια έκανε λόγο ο κ. Βασιλάκης, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, καθώς αυτό θα αποτελέσει αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη για τον τουρισμό.

«Μας απασχολεί το θέμα της ασφάλειας και των τρομοκρατικών ενεργειών», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης, συμπληρώνοντας ότι μετά τις σχετικές εξελίξεις «βλέπουμε την αβεβαιότητα να μεγαλώνει. Ετσι, οι ξενοδόχοι, ενώ είναι ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις σε επίπεδο 3-4 εβδομάδων, βλέπουν τα πράγματα να επιδεινώνονται όταν μιλάμε για μεγαλύτερα διαστήματα, π.χ. 3-4 μηνών. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ως πολύ πιθανή η εξήγηση ότι σημαντικό ποσοστό του κόσμου –λόγω των εξελίξεων– αποφασίζει πιο αργά για το αν θα ταξιδέψει. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, οι επιδόσεις δεν είναι κακές, ωστόσο δεν παύει να επικρατεί κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας».

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισαν τα στελέχη της Aegean την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς συνδυάζεται με επενδύσεις στα αεροδρόμια, τίμημα προς όφελος του Δημοσίου και πλαφόν στις χρεώσεις. Η εταιρεία θα θεωρούσε ευνοϊκή την πιθανή επέκταση της διάρκειας της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των μετόχων του αεροδρομίου της Αθήνας, με παράλληλη μείωση των χρεώσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Γερογιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον υψηλότερο φετινό αριθμό αεροσκαφών, στην αύξηση χωρητικότητας του στόλου κατά 7% (επιπλέον 1 εκατ. επιβάτες), στις νέες γραμμές (14 νέοι προορισμοί σε έξι χώρες), στη μεγάλη έμφαση για ανάπτυξη, που θα δοθεί στα δρομολόγια εξωτερικού, αλλά και στη σύνδεση της Αθήνας με 71 διεθνείς προορισμούς (αριθμός-ρεκόρ για την πρωτεύουσα της χώρας).

Μεταξύ των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης των μετόχων ήταν η διανομή μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή που θα καταβληθεί στις 19 Μαΐου και δικαιούχοι του οποίου θα είναι οι κάτοχοι τίτλων κατά τη λήξη της συνεδρίασης της 12ης Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή