Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή Πίστη

Στην EBRD το 15%

Ενισχύθηκε σημαντικά η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Ευρωπαϊκής Πίστης αυτή την εβδομάδα, καθώς άλλαξαν χέρια περισσότερα από 8,715 εκατομμύρια τεμάχια. Η αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το ποσοστό που απέκτησε η EBRD αποτελεί μέρος του 28,7% που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο και διέθεσε στo πλαίσιo πωλήσεων μη βασικών περιουσιακών στοιχείων της.

Ελαστρον

Με άνοδο 5,71%

Eβδομαδιαία κέρδη 5,71% σημείωσε η μεταλλουργική εταιρεία Ελαστρον, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 0,555 ευρώ (12/5/2016). Την παρελθούσα χρήση η εταιρεία εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,7 εκατ. ευρώ το 2014. Η εταιρεία προχωράει στην επέκταση των υφιστάμενων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων υδροπονίας στην Ξάνθη για την παραγωγή ντομάτας, αυξάνοντας την καλλιεργήσιμη έκταση στα 40 στρέμματα και διπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητά της.

Μύλοι Κεπενού

Απώλειες 6,25%

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της εισηγμένης «Μύλοι Κεπενού» που κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες 6,25% με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο 1,200 ευρώ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Γενικότερα, ο κλάδος τροφίμων δέχεται ισχυρές πιέσεις την τελευταία περίοδο εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία, με έδρα την Πάτρα, από το 2013 διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Ελληνικά Πετρέλαια

Εβδομάδα κερδών

Eνισχύθηκε 5,91% η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων τη δεύτερη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Μαΐου. Τα ΕΛΠΕ εμφάνισαν ισχυρά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2016, κυρίως λόγω της διατήρησης των υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης, των βελτιωμένων λειτουργικών επιδόσεων των διυλιστηρίων και υψηλών εξαγωγών (55% των πωλήσεων), αλλά και της αξιοποίησης της ισχυρής ρευστότητας για εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στις εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή