Το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 18-20 Μαΐου το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου (33rdInternational Financial Law Conference), που διοργανώνουν οι επιτροπές Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου του Διεθνή Δικηγορικού Συλλόγου (International Bar Association – ΙΒΑ). 

Ο ΙΒΑ είναι ο κορυφαίος στο είδος του οργανισμός στον κόσμο, έχει 80.000 δικηγόρους/δικηγορικές εταιρείες και 190 δικηγορικούς συλλόγους-μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες. Ο IBA συμμετέχει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εξέλιξης της νομοθεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και βοηθά αποτελεσματικά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες του τρίτου κόσμου. Το Συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς εξειδικευμένους σε θέματα τραπεζικού και χρηματιστηριακού δικαίου. Φέτος συμμετέχουν 247 διεθνείς δικηγορικές εταιρείες.

Οι ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

  • Κρατικά ομόλογα και τραπεζική αναδιάρθρωση: η Ελληνική προοπτική
  • Πρόοδος στην εφαρμογή της MiFID II: θα συνεχιστεί ο κατακερματισμός της αγοράς και ποιες είναι οι επιπτώσεις στη διαφάνεια της αγοράς;
  • Ρυθμιστικές κυρώσεις: το κόστος  της μη συμμόρφωσης
  • Αρνητικά επιτόκια: αίτια και συνέπειες
  • Ποιος λέει πως δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι; Οι θετικές και οι αρνητικές πτυχές της αλλαγής φορολογικής κατοικίας
  • Άμεσος δανεισμός – Ποιος δανείζει στη νέα διαφοροποιημένη χρηματοπιστωτική αγορά;
  • Solvency II – ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού
  • Η επιστροφή των δομημένων προϊόντων

Στην επιτροπή υποδοχής συμμετέχουν οι εξής είκοσι ελληνικές δικηγορικές εταιρείες: Αντωνόπουλος και Συνεργάτες , Μπαχάς Γραμματίδης και Συνεργάτες , Δρακόπουλος Δρυλλεράκης και Συνεργάτες, Ηλίας Παρασκευάς Δικηγόροι από το 1933, Φέλιος και Συνεργάτες, Ιάσων Σκούζος και Συνεργάτες, Καρατζάς και Συνεργάτες, Κ.Γ Κουταλίδης, Λαμπαδάριος, Μ&Π Μπερνίτσας , Μωραίτης – Πασσάς, Μουσσάς και Συνεργάτες, Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες, Ποταμίτης -Βεκρής, Ρόκας, Τιμαγένης, Τσιμπανούλης και Συνεργάτες,  Ζέπος – Γιαννόπουλος.

Συντονίζει από το Λονδίνο ο Ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Τραπεζικού Δικαίου του ΙΒΑ, Δημήτρης Παρασκευάς, τ. Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποίησης (1993-1999).

Η Ελληνική οπτική θα παρουσιαστεί σε όλα τα πάνελ όπου υπάρχει ελληνική εμπειρία από Έλληνες ειδικούς, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, που θα μιλήσει και για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Για το ζήτημα του δημοσίου χρέους και της ανακεφαλαίωσης του τραπεζικού συστήματος ομιλητής θα είναι  ο Charles Dallara, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και σημαντικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις για το μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

www.ibanet.org/conferences/conf692.aspx

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή