Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Επενδυτικό ενδιαφέρον

Aυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων αυτή την εβδομάδα, καθώς περισσότερα από 180.000 τεμάχια άλλαξαν χέρια. Η μετοχή υπέστη απώλειες 2,67% στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στο Χ.Α. τις τελευταίες συνεδριάσεις, έχει σημείο αναφοράς το επόμενο Eurogroup που αναμένεται η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών για την αξιολόγηση της εγχώριας οικονομίας, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σελόντα

Νέα φάση ανάπτυξης

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Σελόντα, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 7,5%. Η μετοχή έκλεισε στα επίπεδα των 0,172 ευρώ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 19 Μαΐου. Η εταιρεία έχει εισέλθει σε μία νέα φάση ανάπτυξης μετά τη συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες. Με νέο διοικητικό σχήμα η εταιρεία ξαναχτίζει το δίκτυό της και προσπαθεί να ενισχύσει την εξαγωγική της παρουσία. Το θετικό είναι ότι η εταιρεία ανήκει σε έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Lavipharm

Συρρίκνωση ζημιών

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Lavipharm, με αποτέλεσμα ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας να καταγράψει εβδομαδιαία πτώση 9,76%. Ο όμιλος το 2015 παρέμεινε σε ζημιογόνο πορεία μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 26,4 εκατ. από 30,3 εκατ. κατά το 2014. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων 10,1 εκατ. από 30,9 εκατ. το 2014 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 7,1 εκατ. από 26,1 εκατ. το 2014.

Jumbo

Στην αγορά της Σερβίας

Σταθερό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές για τη μετοχή της Jumbo. Η μετοχή ενισχύθηκε 5,26% στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Μαΐου και έφθασε να διαπραγματεύεται στα 12,00 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 19ης Μαΐου. Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση γνωστοποίησε ότι μέσω franchise με τον Ν. Βερόπουλο επεκτείνεται στην αγορά της Σερβίας. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και νέες προτάσεις για αντίστοιχες συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. στο Μαυροβούνιο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή