Κέρδη 24 εκατ. για ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ το πρώτο τρίμηνο

Κέρδη 24 εκατ. για ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ το πρώτο τρίμηνο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτοξεύθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά φόρους του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, καθώς ανήλθαν στα 23,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αντίστοιχα, σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 24,1% σε 282 εκατ. ευρώ από 227 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος αυτή της κερδοφορίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση που κατέγραψε ο κλάδος των κατασκευών, όπου τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 42,7 εκατ. ευρώ, έναντι 10,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 82,7% και ανήλθαν σε 72 εκατ. ευρώ, έναντι 39,5 εκατ. ευρώ. Σημαντικό στοιχείο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις κατασκευές, είναι και το γεγονός ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου παραμένει στο ύψος των 2,8 δισ. ευρώ. Στον τομέα των παραχωρήσεων, η διοίκηση προσδοκά σε σημαντικές ροές εσόδων το προσεχές διάστημα, καθώς ο όμιλος έχει επενδύσει ίδια κεφάλαια της τάξεως των 185 εκατ. ευρώ σε τρία μεγάλα οδικά έργα, την Ιονία Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας και την Ολυμπία Οδό. Υπενθυμίζεται ότι με το πέρας του πρώτου τριμήνου, τα χρηματικά διαθέσιμα της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ανέρχονταν σε 402,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 834,5 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα της ενέργειας, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποχώρησαν κατά 42,6% στο φετινό πρώτο τρίμηνο σε 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 12,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Αιτία της πτώσης ήταν κυρίως οι συναλλαγματικές διαφορές, καθώς κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, είχε καταγραφεί θετική επίδραση της τάξεως των 3,4 εκατ. ευρώ. Η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 30,5 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 5,5%. Οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 50,4 εκατ. ευρώ, από 46 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 10%. Τα έσοδα από την ηλεκτροπαραγωγή ανήλθαν σε 39 εκατ. ευρώ (από 37,5 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα από τον τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή