Κρατάει τα γραφεία στην Αθήνα λόγω ΔΕΣΦΑ

Κρατάει τα γραφεία στην Αθήνα λόγω ΔΕΣΦΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κλείνει τα γραφεία της στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η αγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλώνει η SOCAR, σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμφανίζουν την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν να προχωρά σε κλείσιμο αρκετών γραφείων της ανά τον κόσμο. Νωρίτερα, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελβετία Α. Ζεϊνάλιζ, σε συνέντευξή του στην ελβετική Nasha Gazeta, δήλωσε ότι η SOCAR έχει κλείσει τα γραφεία της εταιρείας που διέθετε στη Γενεύη λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι τα γραφεία των SOCAR Trading και SOCAR Energy Ελβετίας θα συνεχίσουν το έργο τους. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αναφορικά με το κλείσιμο των γραφείων της στην Ελβετία, ο πρόεδρος της SOCAR Ρ. Αμπντουλάγιεφ δήλωσε ότι η απόφαση για την αναστολή των δραστηριοτήτων όλων των γραφείων που διαθέτει η εταιρεία στην αλλοδαπή έχει ήδη ληφθεί από τον Δεκέμβριο του 2015.

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης, που θέτει τους όρους για συνεργασία στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέγραψαν, την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ενέργειας Β. Τιχόνοφ και ο γενικός διευθυντής του ΚΑΠΕ Β. Κίλιας. Το μνημόνιο υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν και περιγράφει τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η συνεργασία των δύο φορέων. Προβλέπει την από κοινού υλοποίηση έργων στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αξιοποίησης ΑΠΕ, της εισαγωγής καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράνομες μισθώσεις

Επιπτώσεις στην πληρότητα των ξενοδοχειακών και άλλων καταλυμάτων, ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, προκαλεί η έξαρση των τουριστικών μισθώσεων σε μη αδειοδοτημένα από τον ΕΟΤ καταλύματα. Εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων καταγγέλλουν ότι η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό δεν αποτυπώνεται στην πληρότητα των ξενοδοχείων καθώς σημαντικό μέρος των επισκεπτών κάνει κρατήσεις στα μη αδειοδοτημένα καταλύματα, τα οποία όπως προσθέτουν αποτελούν εστία φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Ετσι, ζητούν από την Πολιτεία να πατάξει το φαινόμενο της παραοικονομίας στον χώρο που δρα εις βάρος της νόμιμης τουριστικής αγοράς.

Νέα δίμηνη παράταση για το Θριάσιο Πεδίο

Για την 1η Αυγούστου 2016 μετατέθηκε χθες η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Θριασίου Πεδίου. Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, που διενεργεί τον διαγωνισμό, αποφασίσθηκε η έκδοση τευχών μεταβολών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία παραλαβής των νέων τευχών θα ανακοινωθεί σύντομα στον έντυπο Τύπο και στον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη δίμηνη παράταση που δίδεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Νόμιμη η μεταφορά στοιχείων από τη ΓΓΔΕ στην ΕΛΣΤΑΤ

Νόμιμη είναι η διαβίβαση προσωπικών και φορολογικών στοιχείων ανά ΑΦΜ από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με γνωμοδότηση (3/2016) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν τόσο πληροφορίες μητρώου όσο και πληροφορίες φορολογικού ενδιαφέροντος (ολόκληρο το έντυπο Ε3 για επιτηδευματίες – φυσικά και νομικά πρόσωπα από το έτος 2011, υποσύνολο κωδικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τα ίδια έτη κ.ά.). Τα στοιχεία προορίζονται για την κατάρτιση των σχετικών στατιστικών και για την ενημέρωση του μητρώου επιχειρήσεων και, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Αρχής, η επεξεργασία των συγκεκριμένων δεδομένων από την ΕΛΣΤΑΤ είναι θεμιτή για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Μάλιστα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, δεδομένης της ύπαρξης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δεν υφίσταται υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή