Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΑΘ

Διανομή μερίσματος

Σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα δεδομένα της ρηχής χρηματιστηριακής αγοράς κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της ΕΥΑΘ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η μετοχή ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 1,66% στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η ετήσια συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2016 και η καταβολή του στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 29η Ιουνίου 2016.

Επίλεκτος

Εξαγωγές

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της εταιρείας Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 3,27%. Η διοίκηση εξακολουθεί να υποστηρίζει την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας (κυρίως εξαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων) διατηρώντας θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα προχωρεί και την επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση χρηματοδότησης της εγκατάστασης σταθμού παραγωγής βιοαερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 5,25 MW στα Φάρσαλα Λαρίσης.

Ελληνικά Καλώδια

Επενδύσεις 95 εκατ.

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 4,07% στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Η εισηγμένη που ανήκει στον όμιλο Viohalco έχει υλοποιήσει επενδύσεις 95 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, με αιχμή τα υποβρύχια καλώδια στη μονάδα της θυγατρικής Fulgor. Πρόκειται για το καλύτερο εργοστάσιο του κόσμου στην κατηγορία του με υψηλή παραγωγική δυναμικότητα, που μπορεί να ανεβεί περαιτέρω –σχεδόν να διπλασιαστεί– χωρίς μεγάλες επενδύσεις.

ΕΥΔΑΠ

Ρυθμίσεις οφειλών

Στο επίπεδο των 5,8 ευρώ αναρριχήθηκε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (2/6), καταγράφοντας συνολικά εβδομαδιαία κέρδη 4,31%. Η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε παράταση 4 μηνών, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, για συμμετοχή των καταναλωτών στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Το πρόγραμμα είναι σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2016 και προβλέπει μεταξύ άλλων: α) δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις για όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ, β) ελάχιστη δόση στο ποσό των 20 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή