Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς με Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς με Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε μία νέα συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ιδρύθηκε το 1938, με σκοπό την προστασία της χιώτικης μαστίχας, και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα διαχείρισης της φυσικής μαστίχας Χίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος οργανισμούς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ παράλληλα θεωρείται συνεταιρισμός «πρότυπο», ο οποίος αποτελεί τη συλλογική έκφραση 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών και αριθμεί 4.543 φυσικά μέλη.

Κύρια δραστηριότητα της Eνωσης είναι η συλλογή, η επεξεργασία και η εμπορία φυσικής μαστίχας, η οποία αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και η παραγωγή και η εμπορία προϊόντων μαστίχας (μαστιχέλαιο, τσίκλες, snacks, γλυκίσματα, ποτά, καλλυντικά, παραφαρμακευτικά κ.λπ.), μέσω θυγατρικής της εταιρείας και άλλων συνεργασιών.

Η εμπορική της δραστηριότητα είναι κυρίως εξαγωγική, αφού περίπου το 70% της ετήσιας παραγωγής προωθείται στις αγορές του εξωτερικού.

Η ένταξή της σε αναπτυξιακά προγράμματα βοήθησε την Eνωση να υλοποιήσει ταχύτατα την ίδρυση σύγχρονων εγκαταστάσεων διαχείρισης, επεξεργασίας και τυποποίησης της φυσικής μαστίχας, που βοήθησαν σημαντικά στην ενίσχυση του εταιρικού της προφίλ. Επιπλέον, η ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Μediterra A.E. και η παράλληλη έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων Mastihashop έδωσαν νέα ώθηση και προστιθέμενη αξία στο προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί πλέον ευρέως τόσο στην ελληνική αγορά όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή