Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΑΠ

Μείωση εσόδων

Περισσότερες από 2 εκατομμύρια μετοχές του ΟΠΑΠ άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η μετοχή κατέγραψε οριακά εβδομαδιαία κέρδη σε ποσοστό 0,41%. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του ΟΠΑΠ το φετινό α΄ τρίμηνο εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 4,4%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σχεδόν σταθερά στα 93,0 εκατ. (α΄ τρίμηνο 2015: 93,2 εκατ.) λόγω των συνεχών προσπαθειών της διοίκησης για βελτιστοποίηση του κόστους.

Trastor

Στη Wert το 33,8%

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη 19,86% κατέγραψε η μετοχή της Trastor ΑΕΕΑΠ μετά την είδηση πώλησης του 33,8% του μετοχικού της κεφαλαίου από την Πειραιώς προς τη Wert Red Sàrl, θυγατρική της Värde Partners. Η Wert θα συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου με μετρητά και δικαίωμα υπέρ των παλιών μετόχων. H Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων 10 δισ. δολ. Η προσέγγιση της Värde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας, επενδύοντας σε διαφοροποιημένα στοιχεία ενεργητικού.

Ν. Βαρβέρης

Σε ζημιογόνο πορεία

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της εισηγμένης εταιρείας Ν. Βαρβέρης (Moda Bagno). H μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 8,34% και διολίσθησε στα 0,110 λεπτά του ευρώ. Η εταιρεία παραμένει σε ζημιογόνο πορεία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα και τη φετινή χρονιά να μη διανέμει μέρισμα προς τους μετόχους της. Ο κλάδος εμπορίου ειδών υγιεινής, πλακιδίων και επιπλώσεων που δραστηριοποιείται η επιχείρηση διάγει τη χειρότερη περίοδο. Η εταιρεία δίνει βάρος στην επέκταση των εργασιών της στο εξωτερικό.

Folli Follie Group

Ισχυρή αύξηση πωλήσεων

Αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένα funds εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα για τη μετοχή της Folli Follie Group. Ο τίτλος ενισχύθηκε 4,22% και έφθασε τα 20 ευρώ (κλείσιμο 9/6). Οπως ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση τα ηλεκτρονικά καταστήματα της FF και της Links Of London στην Κίνα εμφανίζουν ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, αναμένοντας φέτος να παρουσιάσουν τζίρο 20 εκατ. Ακόμη σχεδιάζεται επέκταση και για το ηλεκτρονικό κατάστημα των Factory Outlets, με σκοπό να καλύψει μελλοντικά Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή