Σύντομα (15/06/16)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινέζοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι στην Ελλάδα

Δύο ταξίδια εξοικείωσης διοργάνωσε το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με έδρα στην Κίνα σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, στα οποία συμμετείχαν Κινέζοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών, δημοσιογράφοι και blogger. Το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Μήλου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζακύνθου, καθώς και τους συλλόγους ξενοδόχων Ζακύνθου. Το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ρεθύμνου, Χανίων, Αγ. Νικολάου, Σαντορίνης, Χίου, τις Ενώσεις Ξενοδόχων Χανίων, Ρεθύμνου, Σαντορίνης, καθώς επίσης και με το Προξενείο της Ελλάδος στη Σαγκάη, αλλά και το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο. H δεύτερη αποστολή –που προβλήθηκαν οι προαναφερόμενοι προορισμοί– αποτελείτο από έξι στελέχη κινεζικών τουριστικών πρακτορείων, ένα στέλεχος κινεζικής αεροπορικής εταιρείας, έναν δημοσιογράφο και έναν ταξιδιωτικό blogger.

Eurobank: νέα πλατφόρμα για θυγατρικές στο εξωτερικό

Νέα τεχνολογική πλατφόρμα υιοθετεί για τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στην Ουκρανία η Εurobank, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις τεχνολογικές της λειτουργίες και να προχωρήσει σε ψηφιακή μετάβαση. Τη νέα πλατφόρμα θα την παρέχει η Accenture, στο πλαίσιο δεκαετούς συμφωνίας συνεργασίας. Η συμφωνία αφορά τις βασικές λειτουργίες των τεσσάρων θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου Eurobank, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και βασικά τραπεζικά προϊόντα, όπως καταθέσεις και δάνεια, online banking, επεξεργασία συναλλαγών και υπηρεσίες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. «Η ανανέωση και ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής του ομίλου μας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας, αξιοποιώντας την τεχνολογία κατά την υλοποίηση του προγράμματος Digital Transformation σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Accenture είναι ο συνεργάτης μας σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα», δήλωσε ο κ. Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Για να μπορεί να υποστηρίζει καλύτερα την καθημερινότητα των συνδρομητών του, ο όμιλος ΟΤΕ αναπτύσσει ταχύτατα τα δίκτυα νέας γενιάς, σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, αυξάνοντας την πληθυσμιακή τους κάλυψη, την ταχύτητα και τη χωρητικότητά τους, ενώ φροντίζει να προσφέρει τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες. Στην κινητή τηλεφωνία, η πληθυσμιακή κάλυψη Cosmote 4G αυξήθηκε σε 85%. Αντίστοιχα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015, έφθασε ήδη το 64%. Στη σταθερή τηλεφωνία συνεχίζεται δυναμικά η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, δίνοντας πρόσβαση στις ταχύτητες VDSL σε περισσότερα από 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή σε πάνω από το 42% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας, με στόχο αυτό το ποσοστό να ξεπεράσει το 47% στο τέλος του 2016.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των νέων στρατηγικών εταίρων EBRD – Orasis Fund – Serengetti ΑΜ, οι οποίοι απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος από το μερίδιο που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς. Για το 2015, η εταιρεία σημείωσε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 6,6% στα 16,1 εκατ. ευρώ, αύξηση των δεδουλευμένων ασφαλίστρων κατά 3,8% στα 172,7 εκατ. ευρώ, αύξηση της καθαρής της θέσης κατά 13,3% στα 81,1 εκατ. ευρώ και αύξηση του ενεργητικού της κατά 7,6% στα 355 εκατ. ευρώ.

Ενισχύουν την παρουσία τους στο εξωτερικό οι ελαιουργικές

Την παρουσία τους στις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Σερβίας και της Ελβετίας μπορούν να ενισχύσουν οι ελαιουργικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος Great Liquid Gold, το οποίο υλοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών και Προώθησης Ελαιολάδου (ΕΚΕΠΕ). Το ΕΚΕΠΕ αποτελεί την ένωση των δύο επαγγελματικών οργανώσεων της χώρας στον τομέα του ελαιολάδου, τον ΣΕΒΙΤΕΛ και τον ΕΣΒΙΤΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υποστήριξη διαφημιστικών δράσεων, προωθητικών ενεργειών και δημοσίων σχέσεων. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος Great Liquid Gold μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΚΕΠΕ (τηλ.: 210-32.38.856, email:[email protected]) είτε με τις οργανώσεις-μέλη του, ΣΕΒΙΤΕΛ (τηλ.: 210-32.38.856, email:[email protected]) και ΕΣΒΙΤΕ (τηλ.: 210-69.24.086 email: [email protected]) για τους όρους συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή