ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΣΠ: Διοργανώνει το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου με θέμα «Θαλάσσια ασφάλεια»

dsp-diorganonei-to-9o-diethnes-synedrio-naytikoy-dikaioy-me-thema-thalassia-asfaleia-2139456

Όπως προκύπτει από τον τίτλο, το θέμα που επιλέχθηκε είναι κατεξοχήν επίκαιρο και συνθετικό, επιτρέπει δε την επεξεργασία επιμέρους ζητημάτων με ιδιαίτερη θεωρητική και πρακτική σημασία, τα οποία θα δομηθούν σε τρείς επιμέρους ενότητες:

Η πρώτη ενότητα θα εστιάσει στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ασφαλή ναυσιπλοΐα, τη ναυτική καταλληλότητα και την ασφαλή εκμετάλλευση του πλοίου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η δεύτερη ενότητα εστιάζει στις επιπτώσεις πλημμελειών της ασφάλειας στο φορτίο και εν γένει στην εκτέλεση των συμβάσεων ναύλωσης και θαλάσσιας μεταφοράς. Η τρίτη ενότητα αφιερώνεται στον ανθρώπινο παράγοντα στη θάλασσα και καταλαμβάνει την προστασία των επιβατών, των πληρωμάτων και λοιπών επιβαινόντων. Τέλος, στο εφετινό πρόγραμμα, θα προστεθεί η καινοτομία μίας στρογγυλής τράπεζας, στο πλαίσιο της οποίας ακαδημαϊκοί, νομικοί και εκπρόσωποι της αγοράς θα αναπτύξουν και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από το φαινόμενο της πειρατείας.

Η σύνθεση των διακεκριμένων ομιλητών, που προέρχονται από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και Πανεπιστήμια των κυριότερων ναυτικών χωρών, καθώς επίσης από διεθνείς οργανισμούς (ΙΜΟ, ILO, IOPC Funds), αλλά και τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά (ISU) εγγυάται την υψηλή ποιότητα των εισηγήσεων και το γόνιμο διάλογο.

Εφέτος, για πρώτη φορά από την αρχή του θεσμού, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισαν να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στον επιστημονικό διάλογο, νέων επιστημόνων και νομικών, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο πεδίο του Ναυτικού Δικαίου, οργανώνοντας ενόψει του Συνεδρίου διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο υπό τον τίτλο “Young Maritime Prize” – Πειραιάς 2016.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., Αθανασίου – Γεραπετρίτης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, Αντάπασης-Αλμπούρας-Ασανάκης Δικηγορικό Γραφείο, Γερασίμου & Συνεργάτες Δικηγορικά Γραφεία, Eastern Mediterranean Maritime Ltd, Sea Link Navigation Limited, Σαραντίτης Δικηγορική Εταιρία.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Συνήγορος, Νομικός Σύμβουλος, Επιχείρηση, Business File, Οικονομική Επιθεώρηση και χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας οι: kathimerini.gr, greeklawdigest.gr, greekjustice.gr, epixeirisi.gr, economia.gr. Τη διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου έχει αναλάβει η Νομική Βιβλιοθήκη ΑΕΒΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την κα Ελένη Στεφανίδη, Τηλ. 210-3678858, e-mail [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.imlc2016piraeus.gr.