ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εως τον Σεπτέμβριο η συναλλαγή πώλησης του Αστέρα

eos-ton-septemvrio-i-synallagi-polisis-toy-astera-2141931

Εως και τον Σεπτέμβριο θα έχει εκτός απροόπτου ολοκληρωθεί η συναλλαγή πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο ενόψει του σχεδιασμού για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του από τη νέα ιδιοκτησία αποφασίσθηκε να μη δέχεται κρατήσεις πέραν της 10ης Νοεμβρίου.

Η σχετική απόφαση για το κλείσιμο του συστήματος κρατήσεων ελήφθη χθες, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, η οποία ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με εισφορά σε είδος κατά 51,7 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα γίνει με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, τις οποίες θα αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ έναντι της εισφοράς ακινήτων που έχει εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετοχών της Αστήρ. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στην Αστήρ θα περιορισθεί από 85,4% σε 67,2%, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα αποκτήσει ποσοστό 21,3% στην ξενοδοχειακή εταιρεία. Στη συνέχεια το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβασθεί στην Apollo Investment HoldCo, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του διαγωνισμού Jermyn Street Real Estate Fund IV. Από το συνολικό τίμημα των 400 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η αγοράστρια εταιρεία, τα 2/3 του ποσού θα λάβει η Εθνική Τράπεζα και το 1/3 το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί, βάσει των σημερινών δεδομένων, ότι η αναστολή λειτουργίας του συστήματος κρατήσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κλείσει στο σύνολό του το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

15 βίλες

Παράλληλα, θα προγραμματισθεί η υλοποίηση της κατασκευής των υπερπολυτελών βιλών με ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό τις 15. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος για την καθεμιά από τις βίλες είναι να πωληθεί σε ποσό που θα ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εγκριθεί από το ΣτΕ το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου για τον Αστέρα, που αποτελούσε το πιο σημαντικό βήμα στον δρόμο για την ολοκλήρωση της πώλησης του συγκροτήματος στην αραβοτουρκικών συμφερόντων πλειοδότρια εταιρεία.