Πρεμιέρα για το ομόλογο της MLS μέσα στον Ιούλιο

Πρεμιέρα για το ομόλογο της MLS μέσα στον Ιούλιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο πρώτο εγχώριο εταιρικό ομόλογο που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι γεγονός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MLS Πληροφορική. Η αγορά εταιρικών ομολόγων που υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές ανοίγει και στην Ελλάδα. Επειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το ομόλογο της MLS θα κάνει ντεμπούτο μέσα στον Ιούλιο.

Η MLS ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διάθεσης εταιρικών ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4+1 έτη και με ετήσιο επιτόκιο 5,30%, ενώ η πληρωμή του κουπονιού θα γίνεται κάθε τρίμηνο. Το εν λόγω ομόλογο είναι υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης Investment Grade (ΙCAP). Σημειώνεται ότι τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα δέχονται και χρήματα δεσμευμένα στην Ελλάδα λόγω των capital controls (Old Money). Ομολογιούχος μπορεί να γίνει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

10.000 ευρώ κάθε τίτλος

Η ονομαστική αξία κάθε ομολογίας είναι 10.000 ευρώ και η μονάδα διαπραγμάτευσης είναι 1 (μία) ομολογία. Στη λήξη της διάρκειας, το αρχικό κεφάλαιο επιστρέφεται στον ομολογιούχο. Σύμβουλος έκδοσης του ομολόγου της MLS είναι η Beta Χρηματιστηριακή και η εταιρεία επέλεξε τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης «προσκαλώντας» μέχρι 150 επενδυτές. Την έκδοση κάλυψαν ως επί το πλείστον εταιρείες Wealth Management όπως η Wealth Financial Services, η 3Κ Investments, η Euroxx Χρηματιστηριακή, θεσμικοί επενδυτές και ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί ιδιώτες. Η MLS, με αιχμή του δόρατος την καινοτομία, ετοιμάζει και την είσοδό της σε μία ευρωπαϊκή αγορά το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή