Η Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy Food Show 2016

Η Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy Food Show 2016

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2016 | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 62η Διεθνής Έκθεση εκλεκτών τροφίμων (fine food) Summer Fancy Food Show 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Υόρκη.

Η Summer Fancy Food Show διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Specialty Food Association με στόχο την προώθηση των καλύτερων τροφίμων από όλο τον κόσμο στην αμερικανική αγορά.

Στόχος της Enterprise Greece είναι η καλύτερη δυνατή προβολή και υποστήριξη των Ελλήνων εκθετών μέσω της άρτιας διοργάνωσης της εθνικής συμμετοχής. Στη φετινή έκθεση, στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε η Enterprise Greece συμμετείχαν 34 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής.

Το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες  από 1.700 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές προεξοφλούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά.

Ιδιαίτερη παρουσία είχε το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) Κρασιού – «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η Enterprise Greece. Στο Greek Wine Bar που διαμορφώθηκε παρουσιάστηκαν εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες κρασιού ΠΟΠ, τις οποίες απόλαυσαν πολυάριθμοι επισκέπτες της έκθεσης.

H ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show 2016 εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτατου προγράμματος δράσεων εξωστρέφειας της Enterprise Greece, το οποίο στοχεύει  στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων

και κατ’ επέκταση στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στον ιδιαίτερα δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα με ιδιαιτέρως σημαντικά  οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Απόστολος Ντιγκμπασσάνης και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη, κα. Σία Παπαντριανταφύλλου, οι οποίοι συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους Έλληνες εκθέτες. Επίσης, την εθνική συμμετοχή επισκέφτηκαν και κάλυψαν τα ομογενειακά ΜΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή στη Summer Fancy 2016 στο: www.enterprisegreeceexhibitions.gov.gr/summerfancy2016

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE | Διεύθυνση Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ – 210 3355731, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή