Σύντομα (20/07/16)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλειστική συνεργασία  Public και Leica

Τα Public υποδέχονται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά retail τις φωτογραφικές μηχανές Leica. Συνώνυμο της αξιοπιστίας, το brand Leica διαθέτει μακρά ιστορία στην κατασκευή φωτογραφικών μηχανών που είναι γνωστές για το μικρό μέγεθος και την ευκολία χρήσης τους. Σήμερα, 102 χρόνια μετά την πρώτη ιστορική Leica του Οσκαρ Μπαρνάκ, τα Public υποδέχονται τη Leica V-LUX 114 και την αδιάβροχη Leica X-U. Στα Public σύντομα θα πωλείται και η Leica D-LUX. Η μοντέρνα εκδοχή της εμβληματικής μηχανής που άλλαξε τον κόσμο, με το γκρι χρώμα της και το απόλυτα αναγνωρίσιμο κομψό look που αποτελεί σήμα κατατεθέν της, συνοδεύεται από το μότο «inspired by life», δηλαδή «εμπνευσμένη από τη ζωή». Με τη Leica δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας. Αρκεί να αγαπάς τη φωτογραφία!

Δύο Ελληνες σύμβουλοι  για τον «Δρόμο του Μεταξιού»

Ο καθηγητής -ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και ο επίκουρος καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης του Πολυτεχνείου Κρήτης ορίστηκαν σύμβουλοι για τον «Δρόμο του Μεταξιού» στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο. Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce – ICC),της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής και της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce – ICC) ιδρύθηκε το 1919. Σήμερα έχει υπό τη σκέπη του εκατοντάδες χιλιάδες μέλη επιχειρήσεις και ενώσεις σε περισσότερες από 120 χώρες. Οι Εθνικές Επιτροπές συνεργάζονται με το ICC για να αντιμετωπίσουν στις χώρες τους επιχειρηματικούς προβληματισμούς και να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους τις επιχειρηματικές απόψεις που διατυπώνει το ICC. Βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων, έχει δε τρεις κύριες δραστηριότητες: τη δημιουργία ρυθμιστικών κανόνων για τις περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες, την επίλυση διαφορών και την υπεράσπιση της πολιτικής του ελεύθερου και θεμιτού εμπορίου. Πρόκειται για μία ακόμα επιτυχία δύο Ελλήνων επιστημόνων αλλά και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών, αναγνωρίσθηκε ο πρόεδρος του τουριστικού ομίλου Mουζενίδη, κ. Μπόρις Μουζενίδης, ως επίτιμος πρόξενος της Λευκορωσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και δικαιοδοσία στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο όμιλος Μουζενίδη επέκτεινε πρόσφατα και την παρουσία του στο εξωτερικό, εγκαινιάζοντας γραφείο στη Ρώμη.

Στα εγκαίνια του Mouzenidis Travel Italy παραβρέθηκαν στελέχη της ιταλικής τουριστικής βιομηχανίας, τα οποία ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το ελληνικό γραφείο. Το Mouzenidis Travel Italy έχει διαμορφώσει για τους Ιταλούς πακέτα διακοπών για δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Υπό την HotelBrain  το Naxian Utopia

Τη διαχείριση του νέου τουριστικού συγκροτήματος Villas and Suites Resort Naxian Utopia ανακοίνωσε ότι ανέλαβε η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain. Το συγκρότημα βρίσκεται 2 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου και 500 μ. από τον Αγ. Προκόπιο, δημοφιλή παραλία του νησιού. Το Villas and Suites Resort Naxian Utopia, κτισμένο σε έναν βραχώδη λόφο, αποτελείται από βίλες και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες. Οπως αναφέρει η HotelBrain, από το 2017 το συγκρότημα θα διαθέτει gourmet εστιατόριο, ενώ θα λειτουργήσουν Spa και κέντρο θεραπείας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η HotelBrain ξεπέρασε σε αριθμό τα 150 ξενοδοχεία.

«Πράσινο φως» σε δύο νέες  τουριστικές επενδύσεις

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε δύο νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, ώστε αυτές να ενταχθούν στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμoυ Fast Track. Πρόκειται για την επένδυση της κοινοπραξίας Mirum Hellas στην Κρήτη και την επένδυση της RSR στην Κάρυστο. Η επένδυση της Mirum Hellas έχει σχεδιασθεί να υλοποιηθεί σε έξι ξεχωριστές αυτοτελείς περιοχές στο Λασίθι. Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε τη μία εξ αυτών, στην οποία θα γίνει ο μεγαλύτερος όγκος των εργασιών. Ο αρχικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 408 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία 3 ξενοδοχείων 5 αστέρων, 380 κατοικιών και άλλων υποδομών όπως μαρίνα, καταστήματα, κέντρα ευεξίας, εστιατόρια, αθλητικά κέντρα, πάρκα αναψυχής. Η απόφαση της ΔΕΣΕ για την επένδυση της Καρύστου ορίζει ότι δεν θα συνυπολογιστούν οι δασικές εκτάσεις στη συνολική έκταση. Η επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 191 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, 400 κατοικιών, τουριστικού λιμένα και συνεδριακού κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή