Χωρίς περικοπές οι αποδοχές εργαζομένων στην Alpha Bank για 3 έτη

Χωρίς περικοπές οι αποδοχές εργαζομένων στην Alpha Bank για 3 έτη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπεγράφη στην Alpha Bank μεταξύ της διοίκησης και του συλλόγου υπαλλήλων στην τράπεζα, με την οποία διατηρούνται χωρίς περικοπές οι αποδοχές των εργαζομένων για τα επόμενα τρία χρόνια (έως τις 31/12/2019). Μάλιστα, σε ένα συνεχώς ασταθές τραπεζικό τοπίο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην προστασία της απασχόλησης με σαφή στόχο την αποτροπή απολύσεων, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για τη ρητή εφαρμογή όλων των μισθολογικών και πάσης φύσεως θεσμικών ρυθμίσεων που προβλέπονται για το προσωπικό της τράπεζας. Μάλιστα, στο πλαίσιο της τριετούς συμφωνίας, ο σύλλογος των εργαζομένων και η τράπεζα συμφώνησαν να επανεξετάσουν τη συμφωνία για τριετές πάγωμα των αποδοχών τον Μάρτιο του 2018, συνεκτιμωμένων των επιδόσεων της τράπεζας. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε η τροποποίηση άρθρων του Οργανισμού, ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή εκπροσώπων του συλλόγου στα υπηρεσιακά συμβούλια της τράπεζας. Διατηρούνται επίσης οι αποδοχές ειδικών ρυθμίσεων έως του ποσού των 1.800 ευρώ, ενώ από 1/8/2016 αυξάνεται η παροχή για βρεφονηπιακούς σταθμούς από 280 σε 320 ευρώ (140 ευρώ για φύλαξη στο σπίτι). Το επίδομα τριτέκνων αυξάνεται από 120 σε 180 ευρώ.

Δημιουργείται πυλώνας εξωνοσοκομειακής κάλυψης, ενώ οι υπάλληλοι από τις πρώην Ιονική, Εμπορική, Citibank και Πίστεως, πριν από το 1993, μπορούν να ενταχθούν στον πυλώνα παροχής εφάπαξ. Συμφωνήθηκε επίσης ένα νέο πρόγραμμα για υπαλλήλους και συνταξιούχους με δυσκολίες αποπληρωμής δανείων και καρτών. Η οφειλή θα διαχωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο θα εξοφλείται σε τοκοχρεολυτικές δόσεις και οι όροι αποπληρωμής του δεύτερου θα εξετάζονται στη λήξη της περιόδου εξυπηρέτησης του πρώτου μέρους. Στο διάστημα αυτό το δεύτερο μισό των δανείων θα παραμένει παγωμένο. Για ενήμερους λογαριασμούς υπαλλήλων και συνταξιούχων, από 1/8/2016 και για δύο ακόμα έτη παρέχεται η δυνατότητα μείωσης της δόσης έως 70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή