Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια για την Postbank της Eurobank

Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια για την Postbank της Eurobank

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Postbank, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Eurobank στη Βουλγαρία, αποτυπώθηκε στην εξέταση της ποιότητας χαρτοφυλακίου και του stress test που πραγματοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας (BNB). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, ακόμα και στο δυσμενές σενάριο ο δείκτης CET1 (κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1) της Postbank διαμορφώθηκε στο 19,7%, έναντι 5,5% που ήταν το ελάχιστο όριο της άσκησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η Postbank ξεκίνησε τη δοκιμασία από ισχυρή θέση, καθώς διέθετε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 24,73% και CET1 22,17%.

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη πορεία και αποτελούν σημαντική επιβράβευση για την Postbank. Είμαι βέβαιος ότι η Postbank θα εξακολουθεί να είναι οικονομικά υγιής, κερδοφόρα και επιτυχημένη, έτσι ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της Βουλγαρίας. Θα συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες μας. Ευχαριστούμε το προσωπικό και τις οικογένειές τους για την αφοσίωση και τη στήριξή που επιδεικνύουν. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τους πελάτες μας για τη συνεργασία τους», δήλωσε, με αφορμή τα αποτελέσματα του stress test, ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Postbank.

«Οντας μέλος ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού ομίλου, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για τα stress tests, δεδομένου ότι πέρυσι συμμετείχαμε επιτυχώς στα αντίστοιχα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με εξίσου θετικά αποτελέσματα. Είμαι ευτυχής που τα αποτελέσματα των AQR, που διενεργήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, είναι θετικά όχι μόνο για την τράπεζά μας αλλά και για ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, που για άλλη μια φορά απέδειξε τη σταθερότητά του και ενίσχυσε την εμπιστοσύνη του κόσμου τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στον εποπτικό μηχανισμό», δήλωσε η κ. Petia Dimitrova, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Postbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τραπεζών στη Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή