Η μαγεία του Omega House στο Ρίο

5' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη πρώτη στιγμή που βρίσκεσαι στο εσωτερικό του, το OMEGA HOUSE στο Ρίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να σε ταξιδεύει. Από τις πλουσιοπάροχες ακτές της Μεσογείου μέχρι το εντυπωσιακό παρελθόν της Μάρκας, ο σχεδιασμός και η διακόσμησή του αποτελούν ένα πραγματικό αριστούργημα της παγκόσμιας πολυτέλειας.

Η έρευνα για την ιδανική τοποθεσία του αποκλειστικά για μέλη κλαμπ της OMEGA στο Ρίο 2016, οδήγησε σε ένα κτίριο φημισμένο στους καλλιτέχνες και διανοούμενους του Ρίο: το Casa de Cultura Laura Alvim.

Πλούσιο σε μποέμ ιστορία και πολιτισμό, το Casa De Cultura είναι ένα απλό, όμορφα σχεδιασμένο κτίριο που κάνει εξαιρετική χρήση του φυσικού φωτός, με κλασσική αρχιτεκτονική και αξέχαστη θέα σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου. Δίπλα στους λικνιζόμενους φοίνικες και στα ασπρόμαυρα μωσαϊκά των πεζοδρομίων της Ipanema, η τοποθεσία αυτή επαναπροσδιορίστηκε και μεταμορφώθηκε για τη δημιουργία του OMEGA HOUSE. Κατά τη διάρκεια του Ρίο 2016, κάθε δωμάτιο θα χρησιμεύει στον εορτασμό των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και πολλών άλλων θεμάτων από τη πλούσια ιστορία της OMEGA. Όντως, η εξερεύνηση των χώρων του OMEGA HOUSE θα μπορούσε εύκολα να κάνει τον επισκέπτη να αισθανθεί όπως η Αλίκη, σε μια συναρπαστική περιπέτεια στη χώρα των θαυμάτων.

Οι Πρώτες Εντυπώσεις:

Καθώς κανείς εισέρχεται στο OMEGA HOUSE, παρατηρεί το χολ της εισόδου που είναι ευθυγραμμισμένο με ελιές, μια έξυπνη υπενθύμιση της καταγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα δέντρα οδηγούν σε έναν μαγευτικό καταρράκτη 9 μέτρων, όπου μια σειρά από αγάλματα αναπαριστούν έναν τέλειο σχηματισμό βουτιάς που καταλήγει σε μια πισίνα ακριβώς από κάτω. Κατά μήκος των τοίχων, υπάρχει ένα χρυσό χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζει την εκπληκτική διαδρομή της ιστορίας χρονομέτρησης της OMEGA. Υπάρχει επίσης ένα μοναδικό έργο τέχνης κατασκευασμένο από χαρτί που επιδεικνύει τα κλασσικά και Ολυμπιακά ρολόγια της OMEGA, καθώς και μερικά από τα διασημότερα μνημεία-ορόσημα των πόλεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1932.

Το Αίθριο

Ο κεντρικός χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους είναι ένα ευρύχωρο αίθριο που αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο το γενικό θέμα του OMEGA HOUSE. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη δροσερή, κατάλευκη πολυτέλεια που μπορείτε να βρείτε στο Μαϊάμι, την Ίμπιζα ή τη Μύκονο, το αίθριο του OMEGA HOUSE είναι διακοσμημένο με λευκές κουρτίνες που κρέμονται από εντυπωσιακές τοξωτές δοκούς, τοποθετημένες ανάμεσα σε κλασικές ελληνικές κολώνες. Είναι ξεκάθαρο ότι η φυσική αρχιτεκτονική του υπάρχοντος κτιρίου έχει αξιοποιηθεί για το τέλειο αποτέλεσμα. Στη μια άκρη του αίθριου, ένα σιντριβάνι ρέει απαλά ενώ μεγάλοι καθρέφτες δίνουν στον χώρο μια μεγαλύτερη αίσθηση βάθους. Στο άλλο άκρο του αίθριου είναι τοποθετημένο το μπαρ, κάτω από μια γιγαντιαία οθόνη που παρουσιάζει σε ζωντανή μετάδοση τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Για να αντισταθμιστεί το ολόλευκο θέμα, εκθέτεται στους τοίχους μια συλλογή ασπρόμαυρης φωτογραφίας, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της ιστορίας της OMEGA στη χρονομέτρηση.

Ο Χώρος με τις Κούνιες

Για μέγιστη χαλάρωση, έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος δίπλα στο αίθριο με μεγάλες κούνιες και μοντέρνες κουνιστές καρέκλες. Αποτελεί ένα τέλειο εναλλακτικό μέρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ποτό με φίλους.

Εξερευνώντας τον Πάνω Όροφο

Στην κορυφή της σκάλας ξεκινάει ένα άλλο τμήμα του OMEGA HOUSE. Αυτό είναι το μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις διαφορετικές πλευρές της Μάρκας. Πρώτα ο επισκέπτης παρατηρεί μια σειρά από φωτογραφίες με λεπτομέρειες από το κοινωνικό πρόγραμμα VIVA RIO που υλοποίησε η OMEGA κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης χρόνου μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Πέρα από την παρουσίαση των 12 κοινωνικών project, περιλαμβάνονται επίσης τρεις φωτογραφίες από μαθητές που συμμετείχαν στο μάθημα ανταπόκρισης της κοινότητας Viva Favela (Viva Favela Community Correspondent Course). Στα πλαίσια της συνεργασίας της OMEGA με το Viva Rio, οι μαθητές προσκλήθηκαν να προσθέσουν τις φωτογραφίες τους σε έναν ειδικό διαγωνισμό. Περιλαμβάνονται λοιπόν στην έκθεση οι νικήτριες φωτογραφίες που έχουν ως θέμα τα αθλήματα στις φαβέλες.

Το Διαστημικό Δωμάτιο

Ο πρώτος από τους χώρους που είναι αφιερωμένοι στη Μάρκα, είναι σχεδιασμένος σε πλήρη αντίθεση με το ισόγειο. Αντανακλώντας την ιστορία της Μάρκας στην εξερεύνηση του διαστήματος, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά στους βελούδινους καναπέδες κάτω από το θόλο των αστεριών – μια μοναδική κατασκευή που δημιουργήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Κατά μήκος των τοίχων, έχουν τοποθετηθεί τα OMEGA Moonwatches, από τα vintage μοντέλα που πήγαν στο φεγγάρι μέχρι και τα σύγχρονα ρολόγια από κεραμικά υλικά.

Το Δωμάτιο των Ωκεανών

Για τους ανθρώπους που περπατάνε στο δρόμο, το μεγάλο παράθυρο του πάνω ορόφου του OMEGA HOUSE θα μοιάζει με ενυδρείο με ανθρώπους που χορεύουν και διασκεδάζουν. Πρόκειται για το δωμάτιο των ωκεανών, όπου το θέμα της θάλασσας έχει αποδοθεί με εκπληκτικό τρόπο. Η ιδέα της OMEGA για τη δημιουργία ενός κοραλλιογενή υφάλου όπου θα βρίσκεται ο DJ και η διακόσμηση του χώρου που είναι εμπνευσμένη από τους ωκεανούς, υλοποιήθηκε από ειδικά υλικά από τους ίδιους ανθρώπους που κατασκευάζουν τα θρυλικά άρματα για το καρναβάλι του Ρίο. Έχουν επίσης τοποθετηθεί γυάλινες μπάλες στο εσωτερικό του κοραλλιού όπου εκθέτονται κάποια από τα σπουδαιότερα ρολόγια της OMEGA που έχουν εμπνευστεί από τους ωκεανούς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δωμάτιο γίνεται μπλε, μεταφέροντας τους χορευτές σε έναν υποβρύχιο κόσμο με μαγευτικές προβολές κατά μήκος των τοίχων. Φυσικά, από αυτό το δωμάτιο, η θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό αποτελεί το όνειρο όποιου επιθυμεί να τραβήξει μια φωτογραφία “selfie”.

Το Δωμάτιο της Κληρονομιάς

Γιορτάζοντας τα 168 χρόνια Ωρολογοποιίας της ΟΜΕGA, αυτό το δωμάτιο μεταφέρει τους επισκέπτες στην περίπλοκη εσωτερική λειτουργία ενός ρολογιού. 145.000 ειδικά κατασκευασμένα εξαρτήματα ρολογιών έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά στους τοίχους, ενώ στον πίσω τοίχο της αίθουσας εκθέτονται σε θολωτές βιτρίνες vintage ρολόγια OMEGA, εργαλεία ωρολογοποιίας και άλλα αξιοπερίεργα αντικείμενα. Ένας πολυέλαιος από όπου κρέμονται vintage λάμπες φωτίζει το δωμάτιο όσο χρειάζεται, ώστε να βρουν οι καλεσμένοι το κεντρικό μπαρ, που είναι κατασκευασμένο από ebony ξύλο. Για εκείνους που αγαπούν να μαθαίνουν κρατώντας παράλληλα ένα ποτό, υπάρχει επίσης ένα τραπέζι ωρολογοποιού και αντι-μαγνητική απεικόνιση, ώστε να δοθεί μια σαφής εικόνα της φημισμένης καινοτομίας της OMEGA.

Το Γυναικείο Δωμάτιο

Κάθε γυναίκα θα επιθυμούσε να έχει έναν προσωπικό χώρο σαν αυτό. Σχεδιασμένο σαν ένα προσωπικό δωμάτιο μακιγιάζ, περιλαμβάνει ειδικά κατασκευασμένα έπιπλα για χαλάρωση, λεπτεπίλεπτα γυάλινα τραπέζια καθώς και ένα κλασικό μπουντουάρ μαζί με ένα καθρέφτη. Στους τοίχους παρουσιάζονται μερικές από τις vintage γυναικείες διαφημίσεις της OMEGA. Πολλές από αυτές δημιουργήθηκαν από διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Paul Helleu, Lim και ο René Gruau. Συνεχίζοντας τη βόλτα γύρω από το δωμάτιο, πανέμορφα ρολόγια OMEGA εκθέτονται ανάμεσα σε λευκά μεταλλικά τριαντάφυλλα, ενώ ένα τοξωτό παράθυρο του γυναικείου δωματίου έχει θέα στα λαμπερά νερά και την αμμουδιά της παραλίας Ipanema.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή